2 kašike brašna od leblebije (zamena: 2 kašike kukuruznog griza ili 2 kašike mlevenih ovsenih pahuljica),
3 kašičice bio-vegete,
2 kašičine himalajske soli,
1/2 kašičice bibera,
1 kašičica dimljene paprike,
1 kašičica slatke paprike,
po želji – kari, bosiljak, majčina dušica.
Posne pljeskavice od sočiva se pirpremaju na sledeći način:
Sočivo isperite i potopite tokom noći ili na najmanje 8h.
Skuvajte pirinač ili iskoristite preostali od obroka (potrebno samo oko 300-350g skuvanog pirinča).
Crni luk iseckajte na sitno, a koren celera, šargarepu, beli kluk izrendajte na sitno rende.
Nabubreno sočivo ocedite, pa usitnite u multipraktiku.
U veću vanglu stavite sve sastoje: usitnjeno sočivo, pirinač, rendano povrće, začine, brašno od leblebije i dobro sjedinite. Najbolje je da rukama sve izgnječite.
Ostavite 10-15 minuta da odstoji, da se ukusi prožmu, a onda oblikujte.
Od navedene količine dobijate 20-ak pljeskavica.
Oblikovane pljeskavice uvaljati u brašno i peći na vrelom ulju.
Sastojci za lososa u sosu od pomorandže:
1 kg fileta lososa,
50 ml maslinovog ulja,
3 kašike limunovog soka,
so, biber.
Za sos:
300 ml pomorandžinog soka,
80 g luka,
30 g ulja,
250 ml biljne pavlake (npr. Gran Cucina),
20 g kapra,
1 kašičica gustina,
1 kašičica narezane pomorandžine kore,
1/2 kašičice belog bibera,
1 kašika mešavine suvih začina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više