- Advertisement -
Sastojci za posne pljeskavice od sočiva:
- 130g sočiva (zelenog/smeđeg),
- 150g pirinča po želji,
- 100g korena celera,
- 200g šargarepe,
- 200g crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašike brašna od leblebije (zamena: 2 kašike kukuruznog griza ili 2 kašike mlevenih ovsenih pahuljica),
- 3 kašičice bio-vegete,
- 2 kašičine himalajske soli,
- 1/2 kašičice bibera,
- 1 kašičica dimljene paprike,
- 1 kašičica slatke paprike,
- po želji – kari, bosiljak, majčina dušica.
Posne pljeskavice od sočiva se pirpremaju na sledeći način:
- Sočivo isperite i potopite tokom noći ili na najmanje 8h.
- Skuvajte pirinač ili iskoristite preostali od obroka (potrebno samo oko 300-350g skuvanog pirinča).
- Crni luk iseckajte na sitno, a koren celera, šargarepu, beli kluk izrendajte na sitno rende.
- Nabubreno sočivo ocedite, pa usitnite u multipraktiku.
- U veću vanglu stavite sve sastoje: usitnjeno sočivo, pirinač, rendano povrće, začine, brašno od leblebije i dobro sjedinite. Najbolje je da rukama sve izgnječite.
- Ostavite 10-15 minuta da odstoji, da se ukusi prožmu, a onda oblikujte.
- Od navedene količine dobijate 20-ak pljeskavica.
- Oblikovane pljeskavice uvaljati u brašno i peći na vrelom ulju.
- Ne okretati ih sve dok se ne uhvati fina korica.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posne pljeskavice od sočiva
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -