2 kašike brašna od leblebije (zamena: 2 kašike kukuruznog griza ili 2 kašike mlevenih ovsenih pahuljica),
3 kašičice bio-vegete,
2 kašičine himalajske soli,
1/2 kašičice bibera,
1 kašičica dimljene paprike,
1 kašičica slatke paprike,
po želji – kari, bosiljak, majčina dušica.
Posne pljeskavice od sočiva se pirpremaju na sledeći način:
Sočivo isperite i potopite tokom noći ili na najmanje 8h.
Skuvajte pirinač ili iskoristite preostali od obroka (potrebno samo oko 300-350g skuvanog pirinča).
Crni luk iseckajte na sitno, a koren celera, šargarepu, beli kluk izrendajte na sitno rende.
Nabubreno sočivo ocedite, pa usitnite u multipraktiku.
U veću vanglu stavite sve sastoje: usitnjeno sočivo, pirinač, rendano povrće, začine, brašno od leblebije i dobro sjedinite. Najbolje je da rukama sve izgnječite.
Ostavite 10-15 minuta da odstoji, da se ukusi prožmu, a onda oblikujte.
Od navedene količine dobijate 20-ak pljeskavica.
Oblikovane pljeskavice uvaljati u brašno i peći na vrelom ulju.
Sastojci za ribu sa pireom od graška:800g fileta bele ribe,1 kašika slačice,morska so,biber,maslinovo ulje,Za pire:500g graška.3 kašike margarina,1 glavica luka,1 čen belog luka,1 kocka za supu,morska so,biber,mirođija.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više