2 kašike brašna od leblebije (zamena: 2 kašike kukuruznog griza ili 2 kašike mlevenih ovsenih pahuljica),
3 kašičice bio-vegete,
2 kašičine himalajske soli,
1/2 kašičice bibera,
1 kašičica dimljene paprike,
1 kašičica slatke paprike,
po želji – kari, bosiljak, majčina dušica.
Posne pljeskavice od sočiva se pirpremaju na sledeći način:
Sočivo isperite i potopite tokom noći ili na najmanje 8h.
Skuvajte pirinač ili iskoristite preostali od obroka (potrebno samo oko 300-350g skuvanog pirinča).
Crni luk iseckajte na sitno, a koren celera, šargarepu, beli kluk izrendajte na sitno rende.
Nabubreno sočivo ocedite, pa usitnite u multipraktiku.
U veću vanglu stavite sve sastoje: usitnjeno sočivo, pirinač, rendano povrće, začine, brašno od leblebije i dobro sjedinite. Najbolje je da rukama sve izgnječite.
Ostavite 10-15 minuta da odstoji, da se ukusi prožmu, a onda oblikujte.
Od navedene količine dobijate 20-ak pljeskavica.
Oblikovane pljeskavice uvaljati u brašno i peći na vrelom ulju.
Sastojci za Postan sos od jabuka:
2 kg jabuka,
220 ml soka od jabuke,
sok od jednog limuna,
100 g smeđeg šećera,
kašičica cimeta,
muskatni orašćič po želji,
puter po želji.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više