Posne pljeskavice od sočiva

2257
- Advertisement -

Posne pljeskavice od sočiva

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pljeskavice od sočiva:

  • 130g sočiva (zelenog/smeđeg),
  • 150g pirinča po želji,
  • 100g korena celera,
  • 200g šargarepe,
  • 200g crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike brašna od leblebije (zamena: 2 kašike kukuruznog griza ili 2 kašike mlevenih ovsenih pahuljica),
  • 3 kašičice bio-vegete,
  • 2 kašičine himalajske soli,
  • 1/2 kašičice bibera,
  • 1 kašičica dimljene paprike,
  • 1 kašičica slatke paprike,
  • po želji – kari, bosiljak, majčina dušica.

Posne pljeskavice od sočiva se pirpremaju na sledeći način:

  1. Sočivo isperite i potopite tokom noći ili na najmanje 8h.
  2. Skuvajte pirinač ili iskoristite preostali od obroka (potrebno samo oko 300-350g skuvanog pirinča).
  3. Crni luk iseckajte na sitno, a koren celera, šargarepu, beli kluk izrendajte na sitno rende.
  4. Nabubreno sočivo ocedite, pa usitnite u multipraktiku.
  5. U veću vanglu stavite sve sastoje: usitnjeno sočivo, pirinač, rendano povrće, začine, brašno od leblebije i dobro sjedinite. Najbolje je da rukama sve izgnječite.
  6. Ostavite 10-15 minuta da odstoji, da se ukusi prožmu, a onda oblikujte.
  7. Od navedene količine dobijate 20-ak pljeskavica.
  8. Oblikovane pljeskavice uvaljati u brašno i peći na vrelom ulju.
  9. Ne okretati ih sve dok se ne uhvati fina korica.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pljeskavice od sočiva
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -