Posna propržena kaša od heljde

740
- Advertisement -

Posna propržena kaša od heljde

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu proprženu kašu od heljde:

  • 300g heljde,
  • 50g margarina,
  • 3 dl vode,
  • so.

Posna propržena kaša od heljde se priprema na sledeći način:

  1. Probranu i opranu heljdu staviti u sud, malo posoliti, dodati margarin i preliti ključalom vodom tako da heljda ogrezne za jedan prst.
  2. Poklopiti, smanjiti temperaturu i pustiti da polako ključa oko 20 minuta da voda ispari.
  3. Skoro obarenu heljdu presuti u plitki sud, staviti u zagrejanu pećnicu i pržiti da zrna porumene, tako da se odvajaju jedna od drugih.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna propržena kaša od heljde
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -