- Advertisement -
Sastojci za posnu paelju sa lososom i škampima:
- 1 file lososa bez kože (800 – 1000g),
- 200–300g očišćenih škampa,
- 400g pirinča duguljastog oblika,
- 6 velikih kašika maslinovog ulja,
- 1 veća glavica luka,
- 1 čen belog luka,
- 1 žuta i 2 crvene paprike,
- 3-4 šargarepe,
- 200-300g graška,
- 2 kocke za supu od povrća,
- 3/4l vode,
- so
- šafran.
Marinada za ribu i škampe:
- 6 kašika maslinovog ulja,
- 1 čen belog luka,
- ½ limuna,
- začin c.
Posna paelja sa lososom i škampima se priprema na sledeći način:
- Losos iseći na komade, napraviti marinadu od maslinovog ulja, limun-soka, c-začina po potrebi i sitno iseckanog belog luka.
- Ribu i škampe staviti u marinadu i do upotrebe ostaviti u zamrzivac.
- Pirinač skuvati sa malo soli.
- Prokuvati ¾l vode i dodati 2 kocke za supu.
- Iseći šargarepu na kockice i dinstati u ulju, dodati sitno iseckan crni i beli luk.
- 1 zutu i 1 crvenu papriku iseckati na kocke i dodati šargarepi, zatim dodati grašak.
- Zaliti sa skuvanom supom i sve dinstati tako da povrće bude na pola tvrdo.
- Povrću dodati skuvani pirinač i šafran i sve dobro izmešati.
- Celu masu razliti u veliki pleh prečnika 4cm.
- Zatim poslagati ribu i škampe i 1 crvenu papriku koju smo prethodono isekli na duguljaste štapice.
- Dodati još po potrebi supe i peći 20-30 minuta na 180-200 °C.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna paelja sa lososom i škampima
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -