Posna paelja sa lososom i škampima

410
- Advertisement -

Posna paelja sa lososom i škampima

Advertisements

Sastojci za posnu paelju sa lososom i škampima:

  • 1 file lososa bez kože (800 – 1000g),
  • 200–300g očišćenih škampa,
  • 400g pirinča duguljastog oblika,
  • 6 velikih kašika maslinovog ulja,
  • 1 veća glavica luka,
  • 1 čen belog luka,
  • 1 žuta i 2 crvene paprike,
  • 3-4 šargarepe,
  • 200-300g graška,
  • 2 kocke za supu od povrća,
  • 3/4l vode,
  • so
  • šafran.

Marinada za ribu i škampe:

  • 6 kašika maslinovog ulja,
  • 1 čen belog luka,
  • ½ limuna,
  • začin c.

Posna paelja sa lososom i škampima se priprema na sledeći način:

  1. Losos iseći na komade, napraviti marinadu od maslinovog ulja, limun-soka, c-začina po potrebi i sitno iseckanog belog luka.
  2. Ribu i škampe staviti u marinadu i do upotrebe ostaviti u zamrzivac.
  3. Pirinač skuvati sa malo soli.
  4. Prokuvati ¾l vode i dodati 2 kocke za supu.
  5. Iseći šargarepu na kockice i dinstati u ulju, dodati sitno iseckan crni i beli luk.
  6. 1 zutu i 1 crvenu papriku iseckati na kocke i dodati šargarepi, zatim dodati grašak.
  7. Zaliti sa skuvanom supom i sve dinstati tako da povrće bude na pola tvrdo.
  8. Povrću dodati skuvani pirinač i šafran i sve dobro izmešati.
  9. Celu masu razliti u veliki pleh prečnika 4cm.
  10. Zatim poslagati ribu i škampe i 1 crvenu papriku koju smo prethodono isekli na duguljaste štapice.
  11. Dodati još po potrebi supe i peći 20-30 minuta na 180-200 °C.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna paelja sa lososom i škampima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -