Posni kolač sa makom i višnjama

1434
- Advertisement -

Posni kolač sa makom i višnjama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni kolač sa makom i višnjama:

  • 400g brašna
  • 100g mlevenog maka
  • 150g višanja bez koštice
  • 200g šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4dl vode
  • 1,5dl ulja.

Posni kolač sa makom se priprema na sledeći način:

  1. Uključite rernu da se zagreje na 180°C.
  2. U posudu za mešanje staviti sve suve sastojke osim maka.
  3. Promešati varjačom pa dodati vodu i ulje pa sve dobro promešati mikserom da se dobije žitko testo.
  4. Nakon toga dodati mak i nastaviti mešanje dok se sve dobro ne sjedini.
  5. Posudu za pečenje premažite uljem i obrašnjavite da vam se kolač ne bi zalepio tokom pečenja.
  6. U tako pripremljenu posudu sipati pola pripremljene mase za kolač pa staviti u rernu na 10 min da se stvori tanka korica.
  7. Ovo radimo da višnje ne bi potonule na dno kolača.
  8. Nakon toga izvadite iz rerne i po površini testa rasporedite oceđene višnje, pa preko višanja nalijte ostatak mase za kolač.
  9. Vratite u rernu i nastavite pečenje još oko 35 min ili dok ne porumeni.
  10. Nakon toga izvaditi iz rerne i ostaviti da se kolač ohladi, pa pred serviranje posuti prah šećerom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kolač sa makom i višnjama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -