- Advertisement -
Sastojci za posni kolač sa makom i višnjama:
- 400g brašna
- 100g mlevenog maka
- 150g višanja bez koštice
- 200g šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 4dl vode
- 1,5dl ulja.
Posni kolač sa makom se priprema na sledeći način:
- Uključite rernu da se zagreje na 180°C.
- U posudu za mešanje staviti sve suve sastojke osim maka.
- Promešati varjačom pa dodati vodu i ulje pa sve dobro promešati mikserom da se dobije žitko testo.
- Nakon toga dodati mak i nastaviti mešanje dok se sve dobro ne sjedini.
- Posudu za pečenje premažite uljem i obrašnjavite da vam se kolač ne bi zalepio tokom pečenja.
- U tako pripremljenu posudu sipati pola pripremljene mase za kolač pa staviti u rernu na 10 min da se stvori tanka korica.
- Ovo radimo da višnje ne bi potonule na dno kolača.
- Nakon toga izvadite iz rerne i po površini testa rasporedite oceđene višnje, pa preko višanja nalijte ostatak mase za kolač.
- Vratite u rernu i nastavite pečenje još oko 35 min ili dok ne porumeni.
- Nakon toga izvaditi iz rerne i ostaviti da se kolač ohladi, pa pred serviranje posuti prah šećerom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni kolač sa makom i višnjama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -