- Advertisement -
Sastojci za posni rolat s vlašcem:
- 500 g krompira,
- 200 g brašna za hleb,
- 40 g margarina,
- 50 ml mlake vode,
- so,
- začin C,
- 30 g margarina,
- vlašac,
- 80 g prezli.
Posni rolat s vlašcem se priprema na sledeći način:
- Krompir oljuštite, operite i isecite na kocke, pa ga skuvajte u posoljenoj vodi. Ocedite ga, prebacite u veliku staklenu posudu, izgnječite i, dok je još topao, dodajte začin C i margarin.
- Kad se pire malo ohladi, umešajte brašno razmućeno u mlakoj vodi. Mešanjem sastojaka brzo napravite testo.
- Na umerenoj temperaturi istopite margarin, pa na njemu propržite prezle i dodajte naseckani vlašac. Sklonite sa šporeta i ostavite da se mrvice ohlade.
- Na dasci posutoj brašnom razvucite testo na debljinu od centimetar. Premažite testo mlakom vodom i pospite filom od prezli i vlašca.
- Oblikujte čvrst rolat, pa ga zamotajte u aluminijumsku foliju koju ste premazali margarinom.
- Rolat stavite u duboku posudu za pečenje, prelijte ga litrom vode i kuvajte u rerni oko 50 minuta na 110 stepeni.
- Tokom kuvanja više puta proveravajte ima li u posudi dovoljno vode. Ako treba, dodajte vode.
- Kuvani rolat odmotajte i isecite na kriške.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 7 Review(s)
Posni rolat s vlašcem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -