Posni rolat s vlašcem

Rolat s vlašcem

Advertisement

Sastojci za posni rolat s vlašcem:

  • 500 g krompira,
  • 200 g brašna za hleb,
  • 40 g margarina,
  • 50 ml mlake vode,
  • so,
  • začin C,
  • 30 g margarina,
  • vlašac,
  • 80 g prezli.

Posni rolat s vlašcem se priprema na sledeći način:

  1. Krompir oljuštite, operite i isecite na kocke, pa ga skuvajte u posoljenoj vodi. Ocedite ga, prebacite u veliku staklenu posudu, izgnječite i, dok je još topao, dodajte začin C i margarin.
  2. Kad se pire malo ohladi, umešajte brašno razmućeno u mlakoj vodi. Mešanjem sastojaka brzo napravite testo.
  3. Na umerenoj temperaturi istopite margarin, pa na njemu propržite prezle i dodajte naseckani vlašac. Sklonite sa šporeta i ostavite da se mrvice ohlade.
  4. Na dasci posutoj brašnom razvucite testo na debljinu od centimetar. Premažite testo mlakom vodom i pospite filom od prezli i vlašca.
  5. Oblikujte čvrst rolat, pa ga zamotajte u aluminijumsku foliju koju ste premazali margarinom.
  6. Rolat stavite u duboku posudu za pečenje, prelijte ga litrom vode i kuvajte u rerni oko 50 minuta na 110 stepeni.
  7. Tokom kuvanja više puta proveravajte ima li u posudi dovoljno vode. Ako treba, dodajte vode.
  8. Kuvani rolat odmotajte i isecite na kriške.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni rolat s vlašcem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 8 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares