Sastojci za posnu pastu sa sremušem, paradajzom i gamborima:
170g integralne testenine,
50g očišćenog svežeg sremuša,
25ml maslinovog ulja,
200g čeri (10-12 komada) ili običnog paradajza,
oko 200g očišćenih gambora,
so i biber,
sveži peršun ili bosiljak.
Posna pasta sa sremušem, paradajzom i gamborima se priprema na sledeći način:
Stavite vodu za pastu i pripremite sve sastojke, kako bi sve bilo spremno da istovremeno kuvate i sos i pastu.
Ukoliko koristite smrznute gambore, stavite kesu u činiju sa hladnom vodom.
Sremuš operite i dobro osušite.
Ubacite u multipraktik ili neku seckalicu, zajedno sa maslinovim uljem i većim prstohvatom soli.
Blendajte dok se sremuš sasvim ne usitni, ali da i dalje budu vidljivi komadići.
Paradajz prepolovite ili veće komade podelite na četiri dela.
Umesto sitnog, možete koristiti običan paradajz i naseckati ga sitno.
Gambore pažjivo operite pod mlazom vode, a zatim papirnim ubrusom osušite.
U ključalu vodu ubacite testeninu, promešajte i kuvajte prema uputstvima sa pakovanja.
Kad stavite pastu, zagrejte duboki tiganj i ubacite smesu od sremuša. Propržite na srednje jakoj vatri dok ne zamiriše i dodajte kašiku-dve vode od kuvanja paste i pustite da donekle ispari.
Ubacite paradajz i uz povremeno mešanje, kuvajte par minuta samo dok se kožica ne smežura i paradajz omekša.
Dodajte gambore i pustite da se i oni proprže svega nekoliko minuta dok ne promene boju. Probajte ukus, dodajte so i biber po potrebi i ako želite, naseckan svež peršun ili bosiljak.
Ubacite skuvanu testeninu u tiganj, dodajte i malo vode od kuvanja i sve pažljivo mešajte dok se pasta ne obloži sosom.
Sastojci za posnu pitu sa prazilukom, pečurkama i pirinčem:500g tankih kora,4 veća štapa praziluka,1 šolja kuvanog pirinča,vegeta,so, biber,500g pečuraka,1,5 šoljica ulja ,1 čaša kisele vode,malo soli.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više