- Advertisement -
Sastojci za posnu pastu sa sremušem, paradajzom i gamborima:
- 170g integralne testenine,
- 50g očišćenog svežeg sremuša,
- 25ml maslinovog ulja,
- 200g čeri (10-12 komada) ili običnog paradajza,
- oko 200g očišćenih gambora,
- so i biber,
- sveži peršun ili bosiljak.
Posna pasta sa sremušem, paradajzom i gamborima se priprema na sledeći način:
- Stavite vodu za pastu i pripremite sve sastojke, kako bi sve bilo spremno da istovremeno kuvate i sos i pastu.
- Ukoliko koristite smrznute gambore, stavite kesu u činiju sa hladnom vodom.
- Sremuš operite i dobro osušite.
- Ubacite u multipraktik ili neku seckalicu, zajedno sa maslinovim uljem i većim prstohvatom soli.
- Blendajte dok se sremuš sasvim ne usitni, ali da i dalje budu vidljivi komadići.
- Paradajz prepolovite ili veće komade podelite na četiri dela.
- Umesto sitnog, možete koristiti običan paradajz i naseckati ga sitno.
- Gambore pažjivo operite pod mlazom vode, a zatim papirnim ubrusom osušite.
- U ključalu vodu ubacite testeninu, promešajte i kuvajte prema uputstvima sa pakovanja.
- Kad stavite pastu, zagrejte duboki tiganj i ubacite smesu od sremuša. Propržite na srednje jakoj vatri dok ne zamiriše i dodajte kašiku-dve vode od kuvanja paste i pustite da donekle ispari.
- Ubacite paradajz i uz povremeno mešanje, kuvajte par minuta samo dok se kožica ne smežura i paradajz omekša.
- Dodajte gambore i pustite da se i oni proprže svega nekoliko minuta dok ne promene boju. Probajte ukus, dodajte so i biber po potrebi i ako želite, naseckan svež peršun ili bosiljak.
- Ubacite skuvanu testeninu u tiganj, dodajte i malo vode od kuvanja i sve pažljivo mešajte dok se pasta ne obloži sosom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posna pasta sa sremušem, paradajzom i gamborima
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -