Sastojci za posnu pastu sa sremušem, paradajzom i gamborima:
170g integralne testenine,
50g očišćenog svežeg sremuša,
25ml maslinovog ulja,
200g čeri (10-12 komada) ili običnog paradajza,
oko 200g očišćenih gambora,
so i biber,
sveži peršun ili bosiljak.
Posna pasta sa sremušem, paradajzom i gamborima se priprema na sledeći način:
Stavite vodu za pastu i pripremite sve sastojke, kako bi sve bilo spremno da istovremeno kuvate i sos i pastu.
Ukoliko koristite smrznute gambore, stavite kesu u činiju sa hladnom vodom.
Sremuš operite i dobro osušite.
Ubacite u multipraktik ili neku seckalicu, zajedno sa maslinovim uljem i većim prstohvatom soli.
Blendajte dok se sremuš sasvim ne usitni, ali da i dalje budu vidljivi komadići.
Paradajz prepolovite ili veće komade podelite na četiri dela.
Umesto sitnog, možete koristiti običan paradajz i naseckati ga sitno.
Gambore pažjivo operite pod mlazom vode, a zatim papirnim ubrusom osušite.
U ključalu vodu ubacite testeninu, promešajte i kuvajte prema uputstvima sa pakovanja.
Kad stavite pastu, zagrejte duboki tiganj i ubacite smesu od sremuša. Propržite na srednje jakoj vatri dok ne zamiriše i dodajte kašiku-dve vode od kuvanja paste i pustite da donekle ispari.
Ubacite paradajz i uz povremeno mešanje, kuvajte par minuta samo dok se kožica ne smežura i paradajz omekša.
Dodajte gambore i pustite da se i oni proprže svega nekoliko minuta dok ne promene boju. Probajte ukus, dodajte so i biber po potrebi i ako želite, naseckan svež peršun ili bosiljak.
Ubacite skuvanu testeninu u tiganj, dodajte i malo vode od kuvanja i sve pažljivo mešajte dok se pasta ne obloži sosom.
Sastojci za posnu tortilju sa burgerom od soje:
1 šolja sojinih ljuspica,
1 crni luk, sitno iseckan,
1 čen belog luka, sitno iseckan,
1 kašičica kima,
1 kašičica origana,
1 kašičica paprike u prahu,
2 kašike prezli,
4 tortilje,
1 šaka zelene salate,
1 paradajz, isečen na kriške ili komadiće,
1 avokado, izgnječen,
1 kašika biljnog ulja,
so i biber po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više