Posna pasta sa sremušem, paradajzom i gamborima

232
- Advertisement -

Posna pasta sa sremušem, paradajzom i gamborima

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pastu sa sremušem, paradajzom i gamborima:

  • 170g integralne testenine,
  • 50g očišćenog svežeg sremuša,
  • 25ml maslinovog ulja,
  • 200g čeri (10-12 komada) ili običnog paradajza,
  • oko 200g očišćenih gambora,
  • so i biber,
  • sveži peršun ili bosiljak.

Posna pasta sa sremušem, paradajzom i gamborima se priprema na sledeći način:

  1. Stavite vodu za pastu i pripremite sve sastojke, kako bi sve bilo spremno da istovremeno kuvate i sos i pastu.
  2. Ukoliko koristite smrznute gambore, stavite kesu u činiju sa hladnom vodom.
  3. Sremuš operite i dobro osušite.
  4. Ubacite u multipraktik ili neku seckalicu, zajedno sa maslinovim uljem i većim prstohvatom soli.
  5. Blendajte dok se sremuš sasvim ne usitni, ali da i dalje budu vidljivi komadići.
  6. Paradajz prepolovite ili veće komade podelite na četiri dela.
  7. Umesto sitnog, možete koristiti običan paradajz i naseckati ga sitno.
  8. Gambore pažjivo operite pod mlazom vode, a zatim papirnim ubrusom osušite.
  9. U ključalu vodu ubacite testeninu, promešajte i kuvajte prema uputstvima sa pakovanja.
  10. Kad stavite pastu, zagrejte duboki tiganj i ubacite smesu od sremuša. Propržite na srednje jakoj vatri dok ne zamiriše i dodajte kašiku-dve vode od kuvanja paste i pustite da donekle ispari.
  11. Ubacite paradajz i uz povremeno mešanje, kuvajte par minuta samo dok se kožica ne smežura i paradajz omekša.
  12. Dodajte gambore i pustite da se i oni proprže svega nekoliko minuta dok ne promene boju. Probajte ukus, dodajte so i biber po potrebi i ako želite, naseckan svež peršun ili bosiljak.
  13. Ubacite skuvanu testeninu u tiganj, dodajte i malo vode od kuvanja i sve pažljivo mešajte dok se pasta ne obloži sosom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pasta sa sremušem, paradajzom i gamborima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -