- Advertisement -
Sastojci za posne sarme u bundevi:
- bundeva srednje veličine,
- glavica kiselog kupusa,
- 200 g pirinča,
- 3-4 kašike ulja,
- glavica luka,
- 2 šargarepe,
- 2 crvene paprike,
- veza peršuna,
- 2 kašike paradajz pirea,
- so,
- biber.
Posne sarme u bundevi se pripremaju na sledeći način:
- Odvojte listove kupusa, nekoliko komada ostavite za kasnije, a ostatku uklonite korenasti deo.
- Pripremljene listove kiselog kupusa isperite ukoliko je kupus suviše kiseo ili slan i ostavite ih sa strane.
- Na vrelom ulju zajedno propržite seckani luk i pirinač.
- Dodajte struganu šargarepu, prelijte s malo vode i kada tečnost proključa dinstajte 5 minuta.
- Dodajte paprike isečene na kockice, seckani peršun, posolite, pobiberite i sve promešajte.
- Sklonite s ringle i malo ohladite.
- Ovom masom punite listove kiselog kupusa, uvijajte sarme i ređajte ih na tanjir.
- Bundevi odstranite vrh, izdubite je i sav sadržaj sačuvajte za neku drugu priliku, a bundevu napunite pripremljenim sarmama.
- Sačuvane listove kiselog kupusa iseckajte i rasporedite po dnu bundeve, odozgo ređajte pripremljene sarme, pa ih prekrijte celim listovima kiselog kupusa.
- Paradajz pire rastvorite u vodi i sipajte preko sarmi.
- Napunjenu bundevu premestite u pleh i pecite tri-četiri sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne sarme u bundevi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -