Posne sarme u bundevi

posne sarme u bundevi

Advertisement

Sastojci za posne sarme u bundevi:

  • bundeva srednje veličine,
  • glavica kiselog kupusa,
  • 200 g pirinča,
  • 3-4 kašike ulja,
  • glavica luka,
  • 2 šargarepe,
  • 2 crvene paprike,
  • veza peršuna,
  • 2 kašike paradajz pirea,
  • so,
  • biber.

Posne sarme u bundevi se pripremaju na sledeći način:

  1. Odvojte listove kupusa, nekoliko komada ostavite za kasnije, a ostatku uklonite korenasti deo.
  2. Pripremljene listove kiselog kupusa isperite ukoliko je kupus suviše kiseo ili slan i ostavite ih sa strane.
  3. Na vrelom ulju zajedno propržite seckani luk i pirinač.
  4. Dodajte struganu šargarepu, prelijte s malo vode i kada tečnost proključa dinstajte 5 minuta.
  5. Dodajte paprike isečene na kockice, seckani peršun, posolite, pobiberite i sve promešajte.
  6. Sklonite s ringle i malo ohladite.
  7. Ovom masom punite listove kiselog kupusa, uvijajte sarme i ređajte ih na tanjir.
  8. Bundevi odstranite vrh, izdubite je i sav sadržaj sačuvajte za neku drugu priliku, a bundevu napunite pripremljenim sarmama.
  9. Sačuvane listove kiselog kupusa iseckajte i rasporedite po dnu bundeve, odozgo ređajte pripremljene sarme, pa ih prekrijte celim listovima kiselog kupusa.
  10. Paradajz pire rastvorite u vodi i sipajte preko sarmi.
  11. Napunjenu bundevu premestite u pleh i pecite tri-četiri sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne sarme u bundevi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 2 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares