- Advertisement -
Sastojci za posni patlidžan u paradajz sosu:
- 2 patlidžana,
- 800g paradajza iz tegle,
- 1 glavica luka,
- 3 čena belog luka,
- ulje,
- so,
- kumin,
- 4 stabiljke peršuna.
Posni patlidžan u paradajz sosu se priprema na sledeći način:
- Patlidžan operite, oljuštite i isecite na kolutove.
- Pospite obilno solju i ostavite 1 sat da se ocedi gorki sok iz njega.
- Patlidžan operemo i osušimo i ređamo u nauljenu tepsiju, takođe odozgo poprskamo sa malo ulja.
- Patlidžan pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.
- Na zagrejanom ulju propržite seckani crni i beli luk i dodajte paradajz, kratko kuvajte dok sos ne počne da se zgušnjava, začinite solju, biberom i kimom po ukusu.
- Skinite sa vatre i pospite seckanim peršunom.
- Patlidžan možemo poređati u slojevima u tepsiju i između njih rasporediti sos ili sos sipati direktno u tepsiju u kojoj smo pekli patlidžan.
- Pečemo jelo još 20 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni patlidžan u paradajz sosu
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -