Posni patlidžan u paradajz sosu se priprema na sledeći način:
Patlidžan operite, oljuštite i isecite na kolutove.
Pospite obilno solju i ostavite 1 sat da se ocedi gorki sok iz njega.
Patlidžan operemo i osušimo i ređamo u nauljenu tepsiju, takođe odozgo poprskamo sa malo ulja.
Patlidžan pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.
Na zagrejanom ulju propržite seckani crni i beli luk i dodajte paradajz, kratko kuvajte dok sos ne počne da se zgušnjava, začinite solju, biberom i kimom po ukusu.
Skinite sa vatre i pospite seckanim peršunom.
Patlidžan možemo poređati u slojevima u tepsiju i između njih rasporediti sos ili sos sipati direktno u tepsiju u kojoj smo pekli patlidžan.
Sastojci za amur sa povrćem:
1 veći amur,
2 glavice crnog luka,
ulje,
4-5 krompira,
šaka graška,
šaka boranije,
2-3 paradajza,
2-3 paprike,
šolja slatkog kupusa iseckanog na rezance,
2-3 šargarepe.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više