Posni patlidžan u paradajz sosu se priprema na sledeći način:
Patlidžan operite, oljuštite i isecite na kolutove.
Pospite obilno solju i ostavite 1 sat da se ocedi gorki sok iz njega.
Patlidžan operemo i osušimo i ređamo u nauljenu tepsiju, takođe odozgo poprskamo sa malo ulja.
Patlidžan pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.
Na zagrejanom ulju propržite seckani crni i beli luk i dodajte paradajz, kratko kuvajte dok sos ne počne da se zgušnjava, začinite solju, biberom i kimom po ukusu.
Skinite sa vatre i pospite seckanim peršunom.
Patlidžan možemo poređati u slojevima u tepsiju i između njih rasporediti sos ili sos sipati direktno u tepsiju u kojoj smo pekli patlidžan.
Sastojci za posni prokelj sa prelivom:
750 g prokelja,
3 veće šargarepe,
3 praziluka,
2 kašike margarina,
2 kašike jabukovog sirćeta,
kašika iseckanog peršunovog lišća,
3 kašičice iseckane mirođije,
5 kašika brašna,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više