Posni patlidžan u paradajz sosu

477
- Advertisement -

Posni patlidžan u paradajz sosu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni patlidžan u paradajz sosu:

  • 2 patlidžana,
  • 800g paradajza iz tegle,
  • 1 glavica luka,
  • 3 čena belog luka,
  • ulje,
  • so,
  • kumin,
  • 4 stabiljke peršuna.

Posni patlidžan u paradajz sosu se priprema na sledeći način:

  1. Patlidžan operite, oljuštite i isecite na kolutove.
  2. Pospite obilno solju i ostavite 1 sat da se ocedi gorki sok iz njega.
  3. Patlidžan operemo i osušimo i ređamo u nauljenu tepsiju, takođe odozgo poprskamo sa malo ulja.
  4. Patlidžan pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.
  5. Na zagrejanom ulju propržite seckani crni i beli luk i dodajte paradajz, kratko kuvajte dok sos ne počne da se zgušnjava, začinite solju, biberom i kimom po ukusu.
  6. Skinite sa vatre i pospite seckanim peršunom.
  7. Patlidžan možemo poređati u slojevima u tepsiju i između njih rasporediti sos ili sos sipati direktno u tepsiju u kojoj smo pekli patlidžan.
  8. Pečemo jelo još 20 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni patlidžan u paradajz sosu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -