Posna kikiriki bajadera se priprema na sledeći način:
Pomešajte krupno samleveni kikiriki sa osnovnom tamnom smesom i na tacni oblikujte kvadrat debljine kažiprsta.
Ostavite da se malo stegne, pa preko njega stavite rastanjeni žuti deo smese, koji je upola tanji od prvog sloja, i rukom utapkajte da se slojevi spoje.
Stavite da se dobro ohladi, pa prelijte otopljenom čokoladom.
Kada se i čokolada malo stegne, secite kocke i dekorišite svaku.
Sastojci za posnu tortu sa belim vinom:
2 dl belog vina,
450 g šećera,
1,5 dl ulja,
300 g brašna,
1 prašak za pecivo,
kora od jednog limuna,
1 dl kisele vode,
kašika kakaoa,
300 g mlevenih oraha,
200 g ratluka,
200 g džema od kajsija ili šipka.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više