Posna kikiriki bajadera se priprema na sledeći način:
Pomešajte krupno samleveni kikiriki sa osnovnom tamnom smesom i na tacni oblikujte kvadrat debljine kažiprsta.
Ostavite da se malo stegne, pa preko njega stavite rastanjeni žuti deo smese, koji je upola tanji od prvog sloja, i rukom utapkajte da se slojevi spoje.
Stavite da se dobro ohladi, pa prelijte otopljenom čokoladom.
Kada se i čokolada malo stegne, secite kocke i dekorišite svaku.
Sastojci za posne pečurke sa sosom od avokada:
250 g seckanih pečuraka,
3 kašike maslinovog ulja,
biber,
so,
1/2 dl belog vina,
2-3 zrela ploda avokada,
sok od 1 limuna,
2 velike kašike paradajz pirea,
pola glavice sitno iseckanog crnog luka,
četvrtina sveže ljute papričice,
kašika sitno izdrobljenog lista korijandera.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više