- Advertisement -
Sastojci za posni pečeni batat sa crnim pasuljem:
- 2 veća batata,
- 1 konzerva crnog pasulja (oko 400 g),
- 1 crvena paprika,
- 1 crveni luk,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašičice mlevenog kumina,
- 1 kašičica mlevene crvene paprike,
- so i biber po ukusu,
- sveže peršunov list za garnituru,
- maslinovo ulje za premazivanje.
Posni pečeni batat sa crnim pasuljem se priprema na sledeći način:
- Uključite rernu da se greje na 200 stepeni Celzijusa.
- Oprane i oljuštene batate iseckajte na kolutove ili kocke, zavisno o vašem izboru.
- Stavite iseckane batate u veliku činiju. Dodajte crni pasulj, crvenu papriku, crveni luk i beli luk.
- Dodajte mleveni kumin, mlevenu crvenu papriku, so i biber po ukusu. Dobro promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Prebacite smešu na pleh obložen papirom za pečenje. Ravnomerno rasporedite kako biste osigurali ravnomernu pečenost.
- Po vrhu pospite sveže seckanim peršunom i ravnomerno prelijte maslinovim uljem.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 30-40 minuta, ili dok batati ne postanu mekani i blago zapečeni.
- Izvadite iz rerne i poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pečeni batat sa crnim pasuljem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -