Posni pečeni batat sa crnim pasuljem

393
- Advertisement -

Posni pečeni batat sa crnim pasuljem

Advertisements

Sastojci za posni pečeni batat sa crnim pasuljem:

  • 2 veća batata,
  • 1 konzerva crnog pasulja (oko 400 g),
  • 1 crvena paprika,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašičice mlevenog kumina,
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike,
  • so i biber po ukusu,
  • sveže peršunov list za garnituru,
  • maslinovo ulje za premazivanje.

Posni pečeni batat sa crnim pasuljem se priprema na sledeći način:

  1. Uključite rernu da se greje na 200 stepeni Celzijusa.
  2. Oprane i oljuštene batate iseckajte na kolutove ili kocke, zavisno o vašem izboru.
  3. Stavite iseckane batate u veliku činiju. Dodajte crni pasulj, crvenu papriku, crveni luk i beli luk.
  4. Dodajte mleveni kumin, mlevenu crvenu papriku, so i biber po ukusu. Dobro promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
  5. Prebacite smešu na pleh obložen papirom za pečenje. Ravnomerno rasporedite kako biste osigurali ravnomernu pečenost.
  6. Po vrhu pospite sveže seckanim peršunom i ravnomerno prelijte maslinovim uljem.
  7. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 30-40 minuta, ili dok batati ne postanu mekani i blago zapečeni.
  8. Izvadite iz rerne i poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pečeni batat sa crnim pasuljem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -