Posno povrće na roštilju

17
- Advertisement -

Posno povrće na roštilju

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno povrće na roštilju:

  • 2 tikvice,
  • 1 patlidžan,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 žuta paprika,
  • 1 crni luk,
  • 2 paradajza,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 2 kašičice suvog začina (origano, bosiljak, majčina dušica),
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za dekoraciju.

Posno povrće na roštilju se priprema na sledeći način:

  1. Operite i iseckajte tikvice, patlidžan, paprike, crni luk i paradajz.
  2. U velikoj posudi, prelijte iseckano povrće maslinovim uljem i dobro promešajte kako bi se povrće obložilo uljem.
  3. Dodajte suvi začin, so i biber po ukusu. Promešajte ponovo kako bi se začini ravnomerno rasporedili.
  4. Zagrejte roštilj na srednje jaku temperaturu.
  5. Stavite povrće na roštilj i pecite ga dok ne postane mekano i dobije lepu zlatno smeđu boju. Okrećite povrće povremeno kako bi se ravnomerno peklo sa svih strana.
  6. Kada je povrće gotovo, pospite ga svežim peršunom i poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno povrće na roštilju
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -