- Advertisement -
Sastojci za posno povrće na roštilju:
- 2 tikvice,
- 1 patlidžan,
- 1 crvena paprika,
- 1 žuta paprika,
- 1 crni luk,
- 2 paradajza,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 kašičice suvog začina (origano, bosiljak, majčina dušica),
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za dekoraciju.
Posno povrće na roštilju se priprema na sledeći način:
- Operite i iseckajte tikvice, patlidžan, paprike, crni luk i paradajz.
- U velikoj posudi, prelijte iseckano povrće maslinovim uljem i dobro promešajte kako bi se povrće obložilo uljem.
- Dodajte suvi začin, so i biber po ukusu. Promešajte ponovo kako bi se začini ravnomerno rasporedili.
- Zagrejte roštilj na srednje jaku temperaturu.
- Stavite povrće na roštilj i pecite ga dok ne postane mekano i dobije lepu zlatno smeđu boju. Okrećite povrće povremeno kako bi se ravnomerno peklo sa svih strana.
- Kada je povrće gotovo, pospite ga svežim peršunom i poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posno povrće na roštilju
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -