Posni kačamak sa pečurkama

1528
- Advertisement -

Posni kačamak sa pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni kačamak sa pečurkama:

  • 1 šolja integralnog pirinča,
  • 200g pečuraka,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 4 šolje vode,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za posipanje.

Posni kačamak sa pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. U loncu prokuvajte vodu.
  2. Dodajte integralni pirinač i kuvajte dok ne omekša, oko 20-25 minuta.
  3. U drugom tiganju zagrejte malo vode. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti.
  4. Dodajte iseckane pečurke i pržite dok ne omekšaju i ne dobiju zlatno smeđu boju.
  5. Kada je pirinač gotov, procedite višak vode i dodajte pečurke sa lukom. Dobro promešajte.
  6. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kačamak sa pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -