- Advertisement -
Sastojci za posni kačamak sa pečurkama:
- 1 šolja integralnog pirinča,
- 200g pečuraka,
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 4 šolje vode,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za posipanje.
Posni kačamak sa pečurkama se priprema na sledeći način:
- U loncu prokuvajte vodu.
- Dodajte integralni pirinač i kuvajte dok ne omekša, oko 20-25 minuta.
- U drugom tiganju zagrejte malo vode. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti.
- Dodajte iseckane pečurke i pržite dok ne omekšaju i ne dobiju zlatno smeđu boju.
- Kada je pirinač gotov, procedite višak vode i dodajte pečurke sa lukom. Dobro promešajte.
- Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni kačamak sa pečurkama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -