- Advertisement -
Sastojci za posne prženice:
- 4 kriške starog hleba,
- 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo, ovseno),
- 1/4 šolje brašna (pšenično, integralno),
- 1 kašika hranljivog kvasca (opciono),
- 1/2 kašičice kurkume (za boju),
- so i biber po ukusu,
- biljno ulje za prženje.
Posne prženice se pripremaju na sledeći način:
- U dubokoj posudi, pomešajte biljno mleko, brašno, hranljivi kvasac, kurkumu, so i biber. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Zagrejte biljno ulje u tiganju na srednjoj vatri.
- Umočite svaku krišku hleba u smesu, pazeći da obe strane budu dobro prekrivene.
- Pržite hleb u zagrejanom tiganju dok obe strane ne postanu zlatno smeđe i hrskave, oko 3-4 minuta po strani.
- Poslužite toplo uz dodatak povrća, salate ili kao samostalni obrok.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne prženice
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -