Posne prženice

404
- Advertisement -

Posne prženice

Advertisements

Sastojci za posne prženice:

  • 4 kriške starog hleba,
  • 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo, ovseno),
  • 1/4 šolje brašna (pšenično, integralno),
  • 1 kašika hranljivog kvasca (opciono),
  • 1/2 kašičice kurkume (za boju),
  • so i biber po ukusu,
  • biljno ulje za prženje.

Posne prženice se pripremaju na sledeći način:

  1. U dubokoj posudi, pomešajte biljno mleko, brašno, hranljivi kvasac, kurkumu, so i biber. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  2. Zagrejte biljno ulje u tiganju na srednjoj vatri.
  3. Umočite svaku krišku hleba u smesu, pazeći da obe strane budu dobro prekrivene.
  4. Pržite hleb u zagrejanom tiganju dok obe strane ne postanu zlatno smeđe i hrskave, oko 3-4 minuta po strani.
  5. Poslužite toplo uz dodatak povrća, salate ili kao samostalni obrok.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne prženice
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -