Naslovna Sastojci Limun

Posna jela sa sastojkom: limun

Usoljena riba na hilandarski način

Usoljena riba na hilandarski način

Riba koja se ostavlja za zimu, a ako su veliki ulovi, može da je bude i za nekoliko godina, vremenom toliko poprimi so, da se, pre pripremanja, mora držati, bar tri dana u vodi. Tada se izvadi, opere i očisti od soli, pošto su joj krljušti već skinute, pre soljenja. Interesantno je kako to rade u Hilandaru.
Posna baklava sa čokoladom recept

Posna čoko baklava

Sastojci za posnu čoko baklavu: posne kore za baklavu, 100 g posne čokolade, 100 g griza, 200 g oraha, 250 g posnog margarina. Za preliv: 500 g šećera, 4 dl vode, 3 vanilin šećera, sok od pola limuna.
Preliv za baklavu recept

Preliv za baklavu

Sastojci za preliv za baklavu: 1 kg šećera, 1 l vode, 5 vanilin šećera, sok od jednog limuna.
riblji specijalitet sa grejpom recept

Riblji specijalitet sa grejpom

Sastojci za riblji specijalitet sa grejpfrutom: 150 g fileta deverike bez kože, 150 g fileta bakalara bez kože, 150 g fileta brancina bez kože, 1 grejpfrut, 3 glavice mladog luka, 1 limun, veza vlašca, 2 kašike maslinovog ulja, so, biber.
cedjeni-sok-od-sargarepe-limuna-i-nane-recept

Ceđeni sok od šargarepe, limuna i nane

Sastojci za ceđeni sok od šargarepe, limuna i nane: 7 osrednjih šargarepa, 1/2 limuna, 7 listića nane. Ceđeni sok od šargarepe, limuna i nane se priprema...
kasasti-sok-od-breskve-recept

Kašasti sok od breskve

Sastojci za kašasti sok od breskve: 10 kg breskvi, sok od 4 limuna, 3-4 litre vode, 1 kg šećera.
posna torta sa pivom

Posna torta sa pivom

Sastojci za posnu tortu sa pivom: 1/2 l piva, 900 g oraha, 700 g kristal šećera, 400 g mekog brašna, 4 kašike ulja, 1 limun, 2 vanilin šećera, 1 kašičica sode bikarbone, džem od kajsija.
Posna torta sa ratlukom

Posna torta sa ratlukom

Sastojci za Posnu tortu sa ratlukom: 5 šoljica ulja, 5 šoljica kisele vode, 7 šoljica šećera, kora od limuna, 100 g suvog grožđa, jedan paketić kvasca, 600-800 g brašna za nadev, 500 g šećera, 500 g ratluka, 300-400 g mlevenih oraha, 3 štangle čokolade.
djuvec od praziluka recept

Đuveč od praziluka

Sastojci za đuveč od praziluka: 1/2 kg praziluka, 1/2 kg paradajza, 50 g pirinča, 1-2 šargarepe, 2 dl ulja, 3 dl vode, 1 limun, 1 suva crvena paprika, 2 kašičice tucane ljute paprike, so.
dzem od krusaka i ruzmarina recept

Džem od krušaka i ruzmarina

Sastojci za džem od krušaka i ruzmarina: 8 šolja očišćenih zrelih krušaka viljamovki 2 kašičice sitno rendane kore limuna 125 ml sveže ceđenog limunovog soka 3 šolje šećera šolja meda 2 kašike seckanog lista ruzmarina.

Najpopularniji recepti

marinirani smudj

10 načina za pripremu ribe koje morate probati

Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...
posna pita sa krompirom

16 posnih slanih pita koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu 16 najboljih posnih slanih pita. Pogledajte koje su to posne slane pite koje morate probati
posna-baklava

40 posnih jela za 40 dana posta

Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe, 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke, 2 šargarepe iseckane na kolutice, 1/2 šolje graška, peršun, so, biber, ulje.