- Advertisement -
3. Posni majonez sa limunom
Potrebno je:
- 6 ravnih kašika gustina,
- 24 kašike vode,
- 3 kašičice senfa,
- 9 kašika ulja,
- sok od 1/2 limuna,
- biber,
- so.
Priprema:
- 6 ravnih kašika gustina dobro izmešati sa 24 kašike vode da se razbije svaka grudvica, pa sve skuvati da se zgusne.
- Kad se masa prohladi, uz neprekidno mućenje mikserom dodati prvo 3 kašičice senfa, a zatim jednu po jednu 9 kašika ulja i na kraju sok od 1/2 limuna.
- Mutiti da sve bude kompaktno.
- Dodati soli i bibera prema ukusu.
- Ostaviti da stoji na hladnom, najmanje 1 sat pre služenja ili korišćenja u pripremi drugih posnih jela.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 235 Review(s)
Posni majonez
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -