3. Posni majonez sa limunom
Potrebno je:
6 ravnih kašika gustina,
24 kašike vode,
3 kašičice senfa,
9 kašika ulja,
sok od 1/2 limuna,
biber,
so.
Priprema:
6 ravnih kašika gustina dobro izmešati sa 24 kašike vode da se razbije svaka grudvica, pa sve skuvati da se zgusne.
Kad se masa prohladi, uz neprekidno mućenje mikserom dodati prvo 3 kašičice senfa, a zatim jednu po jednu 9 kašika ulja i na kraju sok od 1/2 limuna.
Mutiti da sve bude kompaktno.
Dodati soli i bibera prema ukusu.
Ostaviti da stoji na hladnom, najmanje 1 sat pre služenja ili korišćenja u pripremi drugih posnih jela.
Naziv recepta:
Posni majonez
Objavljen:
2013-11-24
Vreme za pripremu:
25M
Prosečna ocena:
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U redu Saznaj više