Sastojak: agava sirup
Posne slatke prženice
Sastojci za posne slatke prženice:
3 kriške hleba,
200ml posnog biljnog mleka (sojino, bademovo, kokosovo),
1 kašičica cimeta,
1 kašičica ekstrakta vanile (opciono),
agava sirup ili drugi zaslađivač po želji.
Posni puding od jagoda
Sastojci za posni puding od jagoda:
500g jagoda,
400ml posnog biljnog mleka (sojino, bademovo, kokosovo),
4 kašike agava sirupa ili drugog zaslađivača po želji,
4 kašike gustina.
Posne palačinke iz rerne
Sastojci za posne palačinke iz rerne:
1 šolja integralnog brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
prstohvat soli,
1 šolja biljnog mleka (npr. sojino ili bademovo),
2 kašike agava sirupa (ili drugog zaslađivača po izboru),
1 kašika jabukovog sirćeta,
1 kašika kokosovog ulja, otopljenog,
ekstrakt vanile po ukusu,
voće po izboru za posluživanje (npr. jagode, borovnice, banane),
posni sirup ili javorov sirup za posluživanje.
Posne makarone sa soja sosom
Sastojci za posne makarone sa soja sosom:
250g integralnih ili pirinčanih makarona (posnih),
3 kašike soja sosa (posno),
2 kašike agava sirupa (ili drugog zaslađivača po izboru),
2 kašičice sveže rendanog đumbira,
2 čena belog luka,
1 šargarepa,
1 crvena paprika,
1 šolja brokolija,
1 šolja karfiola,
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašike seckanog peršuna (opciono).
Posne palačinke od spelte
Sastojci za posne palačinke od spelte:
1 šolja brašna od spelte,
1 šolja biljnog mleka po izboru,
1 kašika sirćeta od jabuke,
1 kašika agava sirupa ili javorovog sirupa,
1 kašičica praška za pecivo,
prstohvat soli,
2 kašike badema,
med ili sirup od javorovog drveta.
Posne američke palačinke sa trešnjama i kokosom
Sastojci za posne američke palačinke sa trešnjama i kokosom:
1 šolja ovsenog brašna,
1 kašika kokosovog brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
1/2 šolje posnog mleka (npr. bademovo ili sojino mleko),
1 kašika sirćeta,
1 kašika agava sirupa ili javorovog sirupa,
1 kašika ulja (npr. kokosovo ulje),
1/2 šolje trešanja (sveže ili zamrznute),
kokosovi listići za posipanje (opciono).
Posni medenjaci sa višnjom
Sastojci za posne medenjake sa višnjom:
2 šolje integralnog brašna,
1/2 šolje smeđeg šećera,
1/2 šolje posnog sirupa ili agava sirupa,
1/2 šolje biljnog ulja (npr. ulje od suncokreta),
1/4 šolje posnog mleka (npr. bademovo ili sojino mleko),
1 kašičica sode bikarbone,
1 kašičica cimeta,
1/2 kašičice mlevenog đumbira,
prstohvat soli,
višnje bez koščica (sveže ili smrznute).
Posna pita od malina i badema
Sastojci za posnu pitu od malina i badema:
Za koru:
1 šolja mlevenih badema,
1 šolja mlevenih suvih urmi,
2 kašike otopljenog kokosovog ulja,
prstohvat soli.
Za fil:
2 šolje svežih malina,
1 šolja mlevenih badema,
1/2 šolje kokosovog mleka,
1/4 šolje sirupa od javorovog drveta ili agava sirupa,
1 kašika sveže ceđenog soka od limuna,
prstohvat soli.
Posne punjene suve šljive orasima
Sastojci za posne punjene suve šljive orasima:
20-30 suvih šljiva,
1 šolja oraha (sitno iseckanih),
2-3 kašike meda ili sirupa od agave,
1 kašičica cimeta,
prstohvat mlevenog karanfilića,
prstohvat soli.
Posno povrće sa kikirikijem
Sastojci za posno povrće sa kikirikijem:
2 šolje iseckanog povrća po izboru (šargarepa, brokoli, karfiol, paprika, paradajz, grašak, itd.),
1/2 šolje kikirikija (može biti sveži, pečeni ili neslani, zavisno o vašem ukusu),
2 kašike sojinog sosa,
1 kašika maslinovog ulja,
1 kašičica sveže rendanog đumbira,
2 čena belog luka, sitno iseckana,
1 kašičica meda ili sirupa od agave (opciono, za dodatnu slatkost),
prstohvat bibera,
sveži peršun ili korijander za garnituru (opciono).