- Advertisement -
Sastojci za posni mus od bundeve i oraha:
- 400 g pečene bundeve,
- 1/2 šolje oraha, sitno mlevenih,
- 1/4 šolje kokosovog mleka,
- 2 kašike agava sirupa ili drugog zaslađivača,
- 1/2 kašičice cimeta,
- 1/4 kašičice đumbira u prahu,
- prstohvat soli,
- sveži orasi za dekoraciju.
Posni mus od bundeve i oraha se priprema na sledeći način:
- Pečenu bundevu izgnječite viljuškom ili izblendajte dok ne dobijete glatku smesu.
- U blenderu pomešajte pire od bundeve, kokosovo mleko, mlevene orahe, agava sirup, cimet, đumbir i prstohvat soli. Blendajte dok smesa ne postane kremasta i homogena.
- Sipajte mus u posude za serviranje i ostavite u frižideru da se hladi najmanje 1 sat.
- Pre serviranja pospite svežim orasima za dodatnu hrskavost.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni mus od bundeve i oraha
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -