- Advertisement -
Sastojci za posne medenjake sa višnjom:
- 2 šolje integralnog brašna,
- 1/2 šolje smeđeg šećera,
- 1/2 šolje posnog sirupa ili agava sirupa,
- 1/2 šolje biljnog ulja (npr. ulje od suncokreta),
- 1/4 šolje posnog mleka (npr. bademovo ili sojino mleko),
- 1 kašičica sode bikarbone,
- 1 kašičica cimeta,
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira,
- prstohvat soli,
- višnje bez koščica (sveže ili smrznute).
Posni medenjaci sa višnjom se pripremaju na sledeći način:
- U velikoj posudi, pomešajte integralno brašno, smeđi šećer, sodu bikarbonu, cimet, đumbir i so.
- Dodajte posni sirup, biljno ulje i posno mleko u suve sastojke. Dobro promešajte dok ne dobijete ujednačeno testo.
- Koristeći kalupe za medenjake, izrežite oblike i postavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite medenjake u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 12-15 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi.
- Izvadite ih iz rerne i ostavite da se potpuno ohlade pre posipanja šećerom u prahu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni medenjaci sa višnjom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -