Posni medenjaci sa višnjom

216
- Advertisement -

Posni medenjaci sa višnjom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne medenjake sa višnjom:

  • 2 šolje integralnog brašna,
  • 1/2 šolje smeđeg šećera,
  • 1/2 šolje posnog sirupa ili agava sirupa,
  • 1/2 šolje biljnog ulja (npr. ulje od suncokreta),
  • 1/4 šolje posnog mleka (npr. bademovo ili sojino mleko),
  • 1 kašičica sode bikarbone,
  • 1 kašičica cimeta,
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira,
  • prstohvat soli,
  • višnje bez koščica (sveže ili smrznute).

Posni medenjaci sa višnjom se pripremaju na sledeći način:

  1. U velikoj posudi, pomešajte integralno brašno, smeđi šećer, sodu bikarbonu, cimet, đumbir i so.
  2. Dodajte posni sirup, biljno ulje i posno mleko u suve sastojke. Dobro promešajte dok ne dobijete ujednačeno testo.
  3. Koristeći kalupe za medenjake, izrežite oblike i postavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
  4. Pecite medenjake u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 12-15 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi.
  5. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se potpuno ohlade pre posipanja šećerom u prahu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni medenjaci sa višnjom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -