- Advertisement -
Sastojci za posno povrće sa kikirikijem:
- 2 šolje iseckanog povrća po izboru (šargarepa, brokoli, karfiol, paprika, paradajz, grašak, itd.),
- 1/2 šolje kikirikija (može biti sveži, pečeni ili neslani, zavisno o vašem ukusu),
- 2 kašike sojinog sosa,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašičica sveže rendanog đumbira,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1 kašičica meda ili sirupa od agave (opciono, za dodatnu slatkost),
- prstohvat bibera,
- sveži peršun ili korijander za garnituru (opciono).
Posno povrće sa kikirikijem se priprema na sledeći način:
- U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
- Dodajte beli luk i rendani đumbir, pa propržite dok ne postanu aromatični.
- Dodajte iseckano povrće u tiganj i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju, ali i dalje ostanu hrskavi.
- Ubacite kikiriki u tiganj i promešajte kako bi se sjedinili sa povrćem.
- Dodajte sojin sos i med (ili sirup od agave), pa dobro promešajte.
- Pustite da se sve zajedno proprži još nekoliko minuta, osiguravajući da se svi sastojci lepo pomešaju.
- Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte više sojinog sosa ili začina ako je potrebno.
- Sklonite tiganj sa vatre i pospite svežim peršunom ili korijanderom za dodatnu svežinu i aromu.
- Poslužite toplo kao prilog ili kao samostalan obrok.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posno povrće sa kikirikijem
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -