Posno povrće sa kikirikijem

268
- Advertisement -

Posno povrće sa kikirikijem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno povrće sa kikirikijem:

  • 2 šolje iseckanog povrća po izboru (šargarepa, brokoli, karfiol, paprika, paradajz, grašak, itd.),
  • 1/2 šolje kikirikija (može biti sveži, pečeni ili neslani, zavisno o vašem ukusu),
  • 2 kašike sojinog sosa,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 kašičica sveže rendanog đumbira,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1 kašičica meda ili sirupa od agave (opciono, za dodatnu slatkost),
  • prstohvat bibera,
  • sveži peršun ili korijander za garnituru (opciono).

Posno povrće sa kikirikijem se priprema na sledeći način:

  1. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
  2. Dodajte beli luk i rendani đumbir, pa propržite dok ne postanu aromatični.
  3. Dodajte iseckano povrće u tiganj i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju, ali i dalje ostanu hrskavi.
  4. Ubacite kikiriki u tiganj i promešajte kako bi se sjedinili sa povrćem.
  5. Dodajte sojin sos i med (ili sirup od agave), pa dobro promešajte.
  6. Pustite da se sve zajedno proprži još nekoliko minuta, osiguravajući da se svi sastojci lepo pomešaju.
  7. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte više sojinog sosa ili začina ako je potrebno.
  8. Sklonite tiganj sa vatre i pospite svežim peršunom ili korijanderom za dodatnu svežinu i aromu.
  9. Poslužite toplo kao prilog ili kao samostalan obrok.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno povrće sa kikirikijem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -