- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu od malina i badema:
Za koru:
- 1 šolja mlevenih badema,
- 1 šolja mlevenih suvih urmi,
- 2 kašike otopljenog kokosovog ulja,
- prstohvat soli.
Za fil:
- 2 šolje svežih malina,
- 1 šolja mlevenih badema,
- 1/2 šolje kokosovog mleka,
- 1/4 šolje sirupa od javorovog drveta ili agava sirupa,
- 1 kašika sveže ceđenog soka od limuna,
- prstohvat soli.
Posna pita od malina i badema se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
- U blenderu, kombinujte mlevene bademe, mlevene suve urme, otopljeni kokosovo ulje i prstohvat soli. Blendajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
- Preselite smesu za koru u pleh za pitu obložen papirom za pečenje i utisnite je ravnomerno na dno pleha.
- Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni 10-12 minuta ili dok ne postane zlatno smeđa. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
- U blenderu, kombinujte maline, mlevene bademe, kokosovo mleko, sirup od javorovog drveta (ili agava sirup), sveže ceđeni sok od limuna i prstohvat soli. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Prelijte fil preko ohlađene kore i poravnajte površinu.
- Stavite pitu u frižider najmanje 2 sata ili dok se fil dovoljno stegne.
- Pre posluživanja, dekorišite svežim malinama ili bademima po želji.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna pita od malina i badema
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -