Posna pita od malina i badema

476
- Advertisement -

Posna pita od malina i badema

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pitu od malina i badema:

Za koru:

  • 1 šolja mlevenih badema,
  • 1 šolja mlevenih suvih urmi,
  • 2 kašike otopljenog kokosovog ulja,
  • prstohvat soli.

Za fil:

  • 2 šolje svežih malina,
  • 1 šolja mlevenih badema,
  • 1/2 šolje kokosovog mleka,
  • 1/4 šolje sirupa od javorovog drveta ili agava sirupa,
  • 1 kašika sveže ceđenog soka od limuna,
  • prstohvat soli.

Posna pita od malina i badema se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
  2. U blenderu, kombinujte mlevene bademe, mlevene suve urme, otopljeni kokosovo ulje i prstohvat soli. Blendajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
  3. Preselite smesu za koru u pleh za pitu obložen papirom za pečenje i utisnite je ravnomerno na dno pleha.
  4. Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni 10-12 minuta ili dok ne postane zlatno smeđa. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
  5. U blenderu, kombinujte maline, mlevene bademe, kokosovo mleko, sirup od javorovog drveta (ili agava sirup), sveže ceđeni sok od limuna i prstohvat soli. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
  6. Prelijte fil preko ohlađene kore i poravnajte površinu.
  7. Stavite pitu u frižider najmanje 2 sata ili dok se fil dovoljno stegne.
  8. Pre posluživanja, dekorišite svežim malinama ili bademima po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita od malina i badema
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -