Posne palačinke od spelte se pripremaju na sledeći način:
U velikoj činiji pomešajte brašno od spelte, biljno mlijeko, sirće od jabuke, agava sirup, prašak za pecivo i prstohvat soli dok ne dobijete glatku smesu.
Na srednje zagrejanom tiganju zagrejte ulje.
Stavite malu količinu smese na tiganj i pecite palačinke dok ne postanu zlatno smeđe s obe strane.
Ponavljajte postupak s preostalom smesom.
Poslužite palačinke tople, posute seckanim bademima i medom ili sirupom od javorovog drveta.
Sastojci za posnu tortu sa malinama:
500g posnog šlaga,
400ml vode,
1 kesica vanilin šećera,
500g posnog keksa,
400g malina,
50g posne čokolade za kuvanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više