Posne palačinke od spelte se pripremaju na sledeći način:
U velikoj činiji pomešajte brašno od spelte, biljno mlijeko, sirće od jabuke, agava sirup, prašak za pecivo i prstohvat soli dok ne dobijete glatku smesu.
Na srednje zagrejanom tiganju zagrejte ulje.
Stavite malu količinu smese na tiganj i pecite palačinke dok ne postanu zlatno smeđe s obe strane.
Ponavljajte postupak s preostalom smesom.
Poslužite palačinke tople, posute seckanim bademima i medom ili sirupom od javorovog drveta.
Sastojci za pečeni zubatac sa krompirom:
4 zubaca (svaki po 250-300 g),
4 krompira,
2 čena belog luka,
2 kašike sušenog timijana,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više