2 kašike biljnog ulja (npr. susamovo ili ulje od kikirikija),
1 crvena paprika,
1 šargarepa,
1 šolja brokolija,
3 zelene lukovice.
Sos:
3 kašike soja sosa (posnog),
2 kašike susamovog ulja,
1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera,
1 kašika sirćeta od pirinča,
1 kašika kukuruznog skroba (opciono, za gustinu).
Posni tofu na kineski način se priprema na sledeći način:
Pomešajte sve sastojke za marinadu u dubokoj posudi. Dodajte kocke tofua i nežno promešajte. Ostavite tofu da se marinira najmanje 30 minuta.
U velikom tiganju zagrejte biljno ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte marinirane kocke tofua i pržite ih sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđe. Izvadite tofu iz tiganja i ostavite ga sa strane.
U istom tiganju, dodajte još malo ulja ako je potrebno. Dodajte crvenu papriku, šargarepu, brokoli i zelene lukovice. Dinstajte povrće nekoliko minuta dok ne postane mekano, ali i dalje hrskavo.
U maloj posudi, pomešajte sve sastojke za sos. Dodajte sos u tiganj sa povrćem i mešajte dok se sve dobro ne sjedini.
Vratite prženi tofu u tiganj i pažljivo promešajte kako biste obložili tofu sosom i povrćem. Kuvajte još nekoliko minuta dok se sve ne ujednači i tofu postane ukusno mariniran.
Poslužite toplu posnu tofu kinesku poslasticu preko kuvanog pirinča ili nudli.
Za panforte potrebno je: 150 g šećera,
80 g brašna,
150 g meda,
200 g suvih smokava,
100 g pečenih lešnika,
125 g blanširanih badema,
100 g posne crne čokolade,
rendana kora pomorandže,
prah šećer za posipanje,
po prstohvat đumbira, muskatnog oraščića i cimeta,
posni margarin
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više