Posni tofu na kineski način

467
- Advertisement -

Posni tofu na kineski način

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni tofu na kineski način:

Marinada:

  • 400g tofu sira, čvrstog, isečenog na kocke,
  • 3 kašike soja sosa (posnog),
  • 1 kašika susamovog ulja,
  • 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašičica svežeg đumbira,
  • 1/2 kašičice ljute tucane paprike (opciono).

Prženje:

  • 2 kašike biljnog ulja (npr. susamovo ili ulje od kikirikija),
  • 1 crvena paprika,
  • 1 šargarepa,
  • 1 šolja brokolija,
  • 3 zelene lukovice.

Sos:

  • 3 kašike soja sosa (posnog),
  • 2 kašike susamovog ulja,
  • 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera,
  • 1 kašika sirćeta od pirinča,
  • 1 kašika kukuruznog skroba (opciono, za gustinu).

Posni tofu na kineski način se priprema na sledeći način:

  1. Pomešajte sve sastojke za marinadu u dubokoj posudi. Dodajte kocke tofua i nežno promešajte. Ostavite tofu da se marinira najmanje 30 minuta.
  2. U velikom tiganju zagrejte biljno ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte marinirane kocke tofua i pržite ih sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđe. Izvadite tofu iz tiganja i ostavite ga sa strane.
  3. U istom tiganju, dodajte još malo ulja ako je potrebno. Dodajte crvenu papriku, šargarepu, brokoli i zelene lukovice. Dinstajte povrće nekoliko minuta dok ne postane mekano, ali i dalje hrskavo.
  4. U maloj posudi, pomešajte sve sastojke za sos. Dodajte sos u tiganj sa povrćem i mešajte dok se sve dobro ne sjedini.
  5. Vratite prženi tofu u tiganj i pažljivo promešajte kako biste obložili tofu sosom i povrćem. Kuvajte još nekoliko minuta dok se sve ne ujednači i tofu postane ukusno mariniran.
  6. Poslužite toplu posnu tofu kinesku poslasticu preko kuvanog pirinča ili nudli.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni tofu na kineski način
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -