Sastojak: biber
Posna vrbnička čorba
Sastojci za posnu vrbničku čorbu:
2 veća krompira,
4 veće glavice crnog luka,
4 veće šargarepe,
2 korena celera,
2 korena peršuna,
2-3 češnja belog luka, može i u prahu,
začin C,
biber,
peršun ili celer u listu jedna veza,
200 ml ulja.
Posna mućkalica
Sastojci za posnu mućkalicu:
300 g soje u komadićima,
300 g smrznute paprike,
250 g soka od paradajza,
500 g crnog luka,
tucana ljuta paprika,
biber,
ulje,
so.
Posna musaka od kuvanog žita
Sastojci za posnu musaku od kuvanog žita:
500 g kuvane pšenice,
300 g praziluka,
300 g sveže rendane šargarepe,
maslinovo ulje,
100 g posnog kačkavalja,
origano,
suvi biljni začini,
so,
biber,
peršun za dekoraciju,
aleva paprika.
Posna salata od celera i kapra
Sastojci za posnu salata od celera i kapra:
500 g krompira,
200 g celera,
60 g kapra,
50 g maslina,
1 crvena paprika,
100 g posnog majoneza,
so,
biber,
peršun,
vlašac.
Posna pita sa sojom i šampinjonima
Sastojci za posnu pitu sa sojom i šampinjonima:
500 g kora za pitu,
5 kafenih šoljica soje (to je oko 150 g),
5-6 kafenih šoljica vrele vode,
400 g šampinjona,
2 glavice crnog luka,
1 prašak za pecivo,
biber,
so.
Posna salata sa pirinčem
Sastojci za posnu salatu sa pirinčem:
300 g pirinča,
100 g posnog majoneza,
100 g senfa,
300 g krupnije sečenog pečenog neslanog kikirikija,
po ukusu so,
pečeni susam,
biber.
Krompir punjen plodovima mora
Sastojci za krompir punjen plodovima mora:
600 g kromira,
300 g morskih plodova,
200 g paradajza,
3 čena belog luka,
500 ml maslinovog ulja,
500 ml limunovog soka,
so,
biber.
Riblja pašteta
Sastojci za riblju paštetu:
3 konzerve tunjevine,
3 čena belog luka,
1 veći krompir,
1 šargarepa,
1 crni luk,
limun,
peršun,
biber,
so.
Fileti smuđa sa povrćem
Sastojci za filete smudja sa povrćem:
500 g fileta smuđa,
300 g paradajza,
200 g crnog luka,
200 g paprike,
200 ml belog vina,
2 čena belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
mirođija,
origano,
limun,
biber,
so.
Posna pita od soje
Sastojci za posnu pitu od soje:
500 g kora za pitu,
10 kašika ljuspica soje,
2 struka praziluka,
2 glavice crnog luka,
biber,
ulje,
so.