Šaran na mađarski način

Šaran na mađarski način

Advertisement

Sastojci za šarana na mađarski način:

  • šaran od 2 kg,
  • 3 glavice crnog luka,
  • 100 g margarina,
  • 2 crvene i dve zelene babure,
  • 125 g svežih šampinjona,
  • 2 dl riblje čorbe,
  • kašika aleve paprike,
  • 2 dl crnog vina,
  • kašika brašna,
  • biber,
  • so.

Šaran na mađarski način se priprema na sledeći način:

  1. Šarana očistiti, oprati, odstraniti mu glavu i rep, iseći na komade srednje veličine, posoliti i pobiberiti.
  2. Margarin iseći na listiće, sitno iseckati crni luk i složiti ga u šerpu u kojoj će se peći riba.
  3. Preko luka složiti komade ribe.
  4. Iseći na tanke kolutiće papriku, iseckati sitno šampinjone, pa poređati sve preko ribe.
  5. Preliti sve ribljom čorbom, pokriti alu folijom i peći na oko 180 stepeni tridesetak minuta.
  6. U toku pečenja ribu otvoriti, pa doliti crno vino u koje je umešana kašika brašna i malo aleve paprike.
  7. Poslednjih desetak minuta ribu peći bez alu folije.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Šaran na mađarski način
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 2 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares