Posna supa od pasulja i boranije

Supa od pasulja i boranije

Advertisement

Sastojci za posnu supu od pasulja i boranije:

  • 300 g mladog belog pasulja,
  • 200 g zelene boranije,
  • manja tikvica,
  • čen belog luka,
  • kriška celera,
  • veza peršuna,
  • so,
  • biber.

Posna supa od pasulja i boranije se priprema na sledeći način:

  1. Oljuštiti pasulj, oprati krišku celera i oljuštiti čen belog luka.
  2. Staviti u lonac pasulj sa kriškom celera, belim lukom i vezicom peršuna.
  3. Dodati 1,5 l hladne vode.
  4. Poklopiti i ostaviti da se kuva oko 50 minuta na tihoj vatri.
  5. Za to vreme očistiti i oprati boraniju pa je preseći na dva dela.
  6. Posoliti beli pasulj.
  7. Dodavati po trećinu boranije puštajući da provri izmedju svakog dodavanja.
  8. Nastaviti sa kuvanjem još 20 minuta na tihoj vatri.
  9. Supa treba da struji, a ne da vri u velikim mehurovima.
  10. Opranu i oljuštanu tikvicu iseći na manje kocke.
  11. Dodati ih u supu i ostaviti je da se polako kuva izmedju 10 i 15 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Supa od pasulja i boranije
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 4 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares