- Advertisement -
Sastojci za posnu supu od pasulja i boranije:
- 300 g mladog belog pasulja,
- 200 g zelene boranije,
- manja tikvica,
- čen belog luka,
- kriška celera,
- veza peršuna,
- so,
- biber.
Posna supa od pasulja i boranije se priprema na sledeći način:
- Oljuštiti pasulj, oprati krišku celera i oljuštiti čen belog luka.
- Staviti u lonac pasulj sa kriškom celera, belim lukom i vezicom peršuna.
- Dodati 1,5 l hladne vode.
- Poklopiti i ostaviti da se kuva oko 50 minuta na tihoj vatri.
- Za to vreme očistiti i oprati boraniju pa je preseći na dva dela.
- Posoliti beli pasulj.
- Dodavati po trećinu boranije puštajući da provri izmedju svakog dodavanja.
- Nastaviti sa kuvanjem još 20 minuta na tihoj vatri.
- Supa treba da struji, a ne da vri u velikim mehurovima.
- Opranu i oljuštanu tikvicu iseći na manje kocke.
- Dodati ih u supu i ostaviti je da se polako kuva izmedju 10 i 15 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 5 Review(s)
Supa od pasulja i boranije
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -