Sastojak: cimet
Manastirska pita sa suvim grožđem
Sastojci za manastirsku pitu sa suvim grožđem:500g brašna,100g šećera,500ml mlake vode,pola šoljice suvog grožđa,6 kašika džema od kajsija,sok i rendana korica jedne pomorandže,pola kašičice praška za pecivo,1 kašičica sode bikarbome,rendana korica limuna,pola kašičice cimeta.
Posna čokoladna pita sa šljivama
Sastojci za posnu čokoladnu pitu sa šljivama:500g kora za pitu,200g šljiva,100g šećera,100g posne čokolade,200ml crnog vina,1 kesica cimeta,200g biljnog margarina.
Posna čorba sa leblebijama
Sastojci za posnu čorbu sa leblebijama:1 konzerva leblebija ili 250g kuvanih leblebija,1 kocka za supu od povrća,1 crni luk,1 veća šargarepa,1 tomatelo,3 čena belog luka,100g svežeg spanaća,1 kašičica kumina,1/2 kašičice cimeta,1 kašičica karija,1 kašika ljute aleve paprike,so biber.
Posni mafini sa jabukama
Sastojci za posne mafine sa jabukama:2 veće jabuke,2 kašike džema, 1 čaša šećera, 1/2 čaše ulja, 2 čaše brašna, 1 kesica praška za pecivo,1 čaša vode,1 kašičica cimeta, 1 kesica vanilin šećera, šećer u prahu.
Posna baklava sa orasima i cimetom
Sastojci za posnu baklavu sa orasima i cimetom:500g kora za pitu,200g mlevenih oraha,3-4 kašike suvog grožđa,1 kašičica cimeta u prahu,200g šećera,2 kesice vanilin šećera,sok od 1 limuna.
Posni čizkejk sa bundevom
Sastojci za posni čizkejk sa bundevom:
Za koru:
120g grubo mlevenih oraha,
50g mlevenog maka,
1 kašika kakao praha,
100g meda,
2 kašike kokosovog ulja,
50g posne čokolade.
Posna sirova torta sa šargarepom
Sastojci za posnu sirovu tortu sa šargarepom:
100g urmi bez koštica (potopiti u vrelu vodu dok ne omekšaju, otprilike 20 minuta),
300g suvih kajsija (potopiti u vrelu vodu dok ne omekšaju),
500g oljuštene i narendane šargarepe,
120 – 150g kokosovog brašna (ili mlevena heljda, orasi…),
1 kašičica burbon vanile,
1/2 kašičice cimeta,
1 kašika mlevene ljuske psilijuma (može i bez),
100 ml rastopljenog kokosovog ulja,
5 – 10 kašika meda (najbolje po ukusu zasladiti).
Posne slatke kuglice sa suvim šljivama i smokvama
Sastojci za posne slatke kuglice sa suvim šljivama i smokvama: 200g suvih šljiva bez koštica, 120g suvih smokvi, 65g posnog mlevenog keksa, 50g šećera u prahu,1 kašičica cimeta, 160g čokolade sa 85% kakao delova, 75g margarina, 100g lešnika, kokos za valjanje.
Medeno srce
Sastojci za posni kolač medeno srce:
1.5 čaša brašna,
1 čaša šećera,
1 kašika ulja,
1 kašika cimeta,
1 kašika kakao praha,
1 čaša mlake vode,
pola kašičice sode bikarbone,
malo praška za pecivo,
5 kašika džema od šljiva.
Posni cimet kolač
Sastojci za posni cimet kolač: 200ml vode, 150g smeđeg šećera (ili običnog), 4 - 5 kašika pekmeza od kajsije (može i drugi), 1 kašičica cimeta, 300g brašna, pola kesice praška za pecivo, 100g suvog grožđa. Za premaz: 2 kašike pekmeza, 50g šečera, 1 kašičica cimeta.