Posni kolačići od leblebija

415
- Advertisement -

Posni kolačići od leblebija

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne kolačiće od leblebija:

  • 500g pečenih leblebija,
  • 100g pšeničnog belog brašna,
  • 100g šećera,
  • 200g nekog džema ili još bolje marmelade,
  • 2dl vode (ili više po potrebi),
  • 1 kesica praška za pecivo,
  • 1 kašičica cimeta,
  • 1 kašičica đumbira u prahu,
  • ½ kašičice mlevenog muskatnog oraščića.

Posni kolačići od leblebija se pripremaju na sledeći način:

  1. Sameljite pečene leblebije u fino brašno.
  2. Ako ostane i malo krupnije mlevene leblebije nije problem jer ćete dobiti dodatnu teksturu u biskvitima.
  3. U posudu za mešanje sipate sve suve sastojke i promešajte ih.
  4. Nakon toga dodati marmeladu i mešati mikserom sa metlicama za testo.
  5. Polako dodavati vodu dok se ne dobije gusta masa od koje mogu vlažnim dlanovima da se prave kuglice.
  6. Kuglice ređati u pleh obložen papirom za pečenje i lagano ih pritisnite da dobiju oblik biskvita.
  7. Možete ih ostaviti i okrugle.
  8. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15 min, odnosno dok ne dobiju „rumenu“ boju.
  9. Nakon pečenja izvaditi iz pleha i ostaviti da se hlade.
  10. Odmah nakon pečenja kolačići će imati tvrdu koricu, i mekanu unutrašnjost.
  11. Kada se potpuno ohlade mogu se čuvati zatvoreni u tegli ili nekoj kutiji na tamnom hladnom mestu  nekoliko nedelja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kolačići od leblebija
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -