- Advertisement -
Sastojci za posne kolačiće od leblebija:
- 500g pečenih leblebija,
- 100g pšeničnog belog brašna,
- 100g šećera,
- 200g nekog džema ili još bolje marmelade,
- 2dl vode (ili više po potrebi),
- 1 kesica praška za pecivo,
- 1 kašičica cimeta,
- 1 kašičica đumbira u prahu,
- ½ kašičice mlevenog muskatnog oraščića.
Posni kolačići od leblebija se pripremaju na sledeći način:
- Sameljite pečene leblebije u fino brašno.
- Ako ostane i malo krupnije mlevene leblebije nije problem jer ćete dobiti dodatnu teksturu u biskvitima.
- U posudu za mešanje sipate sve suve sastojke i promešajte ih.
- Nakon toga dodati marmeladu i mešati mikserom sa metlicama za testo.
- Polako dodavati vodu dok se ne dobije gusta masa od koje mogu vlažnim dlanovima da se prave kuglice.
- Kuglice ređati u pleh obložen papirom za pečenje i lagano ih pritisnite da dobiju oblik biskvita.
- Možete ih ostaviti i okrugle.
- Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15 min, odnosno dok ne dobiju „rumenu“ boju.
- Nakon pečenja izvaditi iz pleha i ostaviti da se hlade.
- Odmah nakon pečenja kolačići će imati tvrdu koricu, i mekanu unutrašnjost.
- Kada se potpuno ohlade mogu se čuvati zatvoreni u tegli ili nekoj kutiji na tamnom hladnom mestu nekoliko nedelja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 3 Review(s)
Posni kolačići od leblebija
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -