- Advertisement -
Sastojci za posnu tortu sa šargarepom:
Za koru:
- 2 šolje rendane šargarepe,
- 1 šolja smeđeg šećera,
- 1/2 šolje biljnog ulja,
- 1/2 šolje posnog biljnog mleka,
- 1 kašika jabukovog sirćeta,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 2 šolje integralnog brašna,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- 1/2 kašičice cimeta,
- prstohvat soli,
- 1/2 šolje seckanih oraha (opciono).
Za krem:
- 1 šolja posne kisele pavlake,
- 1/2 šolje posnog krema od šargarepe (možete sami napraviti blendanjem kuvane šargarepe sa malo vode),
- 1/2 šolje smeđeg šećera,
- 1 kašičica ekstrakta vanile.
Posna torta od šargarepe se priprema na sledeći način:
- Prethodno zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
- Podmažite i pobrašnite okrugli pleh za tortu.
- U većoj činiji, pomešajte rendane šargarepe, smeđi šećer, biljno ulje, biljno mleko, sirće i ekstrakt vanile.
- Promiješajte dok se sastojci dobro sjedine.
- U drugoj činiji, pomešajte posno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so.
- Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se sve sjedini.
- Po potrebi, dodajte seckane orahe.
- Nalijte smesu u pripremljeni pleh i pecite u prethodno zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredini ne izađe čista.
- Dok se kora hladi, pripremite krem tako što ćete pomešati kiselu pavlaku, krem od šargarepe, smeđi šećer i ekstrakt vanile.
- Kada se kora potpuno ohladi, premažite je pripremljenim kremom.
- Ukrasite tortu po želji,možete je posuti seckanim orasima, rendanom čokoladom ili svežim voćem.
- Stavite tortu u frižider da se dobro ohladi i da se krema stegne pre nego što je poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna torta sa šargarepom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -