Posna torta sa šargarepom

1206
- Advertisement -

Posna torta sa šargarepom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu tortu sa šargarepom:

Za koru:

  • 2 šolje rendane šargarepe,
  • 1 šolja smeđeg šećera,
  • 1/2 šolje biljnog ulja,
  • 1/2 šolje posnog biljnog mleka,
  • 1 kašika jabukovog sirćeta,
  • 1 kašičica ekstrakta vanile,
  • 2 šolje integralnog brašna,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 1/2 kašičice sode bikarbone,
  • 1/2 kašičice cimeta,
  • prstohvat soli,
  • 1/2 šolje seckanih oraha (opciono).

Za krem:

  • 1 šolja posne kisele pavlake,
  • 1/2 šolje posnog krema od šargarepe (možete sami napraviti blendanjem kuvane šargarepe sa malo vode),
  • 1/2 šolje smeđeg šećera,
  • 1 kašičica ekstrakta vanile.

Posna torta od šargarepe se priprema na sledeći način:

  1. Prethodno zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
  2. Podmažite i pobrašnite okrugli pleh za tortu.
  3. U većoj činiji, pomešajte rendane šargarepe, smeđi šećer, biljno ulje, biljno mleko, sirće i ekstrakt vanile.
  4. Promiješajte dok se sastojci dobro sjedine.
  5. U drugoj činiji, pomešajte posno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so.
  6. Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se sve sjedini.
  7. Po potrebi, dodajte seckane orahe.
  8. Nalijte smesu u pripremljeni pleh i pecite u prethodno zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredini ne izađe čista.
  9. Dok se kora hladi, pripremite krem tako što ćete pomešati kiselu pavlaku, krem od šargarepe, smeđi šećer i ekstrakt vanile.
  10. Kada se kora potpuno ohladi, premažite je pripremljenim kremom.
  11. Ukrasite tortu po želji,možete je posuti seckanim orasima, rendanom čokoladom ili svežim voćem.
  12. Stavite tortu u frižider da se dobro ohladi i da se krema stegne pre nego što je poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna torta sa šargarepom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -