Sastojak: crna maslina
5 recepata za posne pizze koje morate probati
Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
Vegetarijanska jela koja morate probati
U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
Posna testenina sa morskim plodovima
Sastojci za posnu testeninu sa morskim plodovima:
1 praziluk,
1 glavica crnog luka,
4 čena belog luka,
1 dl ulja,
1 pakovanje zamrznutih morskih plodova,
300 g šampinjona,
100 g crnih maslina,
1 kašičica čili papričice (u prahu),
pola kašičice aleve paprike,
kuvani paradajz 300-400 ml (po ukusu),
biber,
so,
vegeta,
1-2 kašičice šećera,
belo vino 2.5 dl,
1 kašičica đumbira u prahu (može i ne mora),
100 g posnog sira (voditi računa da u njemu nema ni postotka mlečnog proteina ili kazeina).
Čudo prirode: Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je čudo prirode koje je jako korisno za naše zdravlje, kako iznutra, tako i spolja. U internoj upotrebi, ono je jako efikasno u snižavanju holesterola, kao i krvnog pritiska
Pržena kečiga
Sastojci za prženu kečigu:
2-3 kečige,
1 limun,
10 crnih maslinki,
1/2 veze svežih listova peršuna,
brašno,
so,
ulje.
Posna pogača sa tunjevinom
Sastojci za posnu pogaču sa tunjevinom:
500 g brašna,
15 g kvasca,
3,5 dl vode,
3 kašike maslinovog ulja,
2 kašičice soli,
3 vezice mladog crnog luka,
200 g crnih maslina,
200 g tunjevine iz konzerve,
6 koktel paradajza,
kašičica peršuna,
sok od pola limuna,
3 kašičice maslinovog ulja.
Brusketi sa maslinama i sremušem
Sastojci za bruskete sa maslinama i sremušem:
1 hleb baget,
400 g posnog majoneza,
pola veze sremuša (ili nekoliko čenova belog luka),
100 g crnih maslina,
100 g zelenih maslina,
1 mali crveni luk,
so,
biber,
maslinovo ulje,
peršun.
Tunjevina a la Italiana
Sastojci za tunjevinu a la Italiana:
konzerva komadića tunjevine,
250 ml posnog majoneza,
kašičica senfa,
0,5 kg belog krompira,
veza svežeg vlašca,
100 g crnih maslina,
50 g mlevenih oraha,
so,
biber.
Riblja salata
Potrebno je:
150 g susama,
3 krompira srednje veličine,
1 konzerva tunjevine,
2 kisela krastavčića,
so,
biber,
1 veza peršuna za seckanje i dekoraciju,
10 crnih maslina,
1 zelena salata za dekoraciju,
1 limun...
Tunjevina u umaku
Sastojci za tunjevinu u umaku:
6 komada sveže tunjevine,
maslinovo ulje,
crne masline,
dva čena belog luka,
suvo belo vino,
malo kapra,
origano,
brašno,
400 g pasiranog paradajza,
so,
biber.