- Advertisement -
Sastojci za posnu testeninu sa morskim plodovima:
- 1 praziluk,
- 1 glavica crnog luka,
- 4 čena belog luka,
- 1 dl ulja,
- 1 pakovanje zamrznutih morskih plodova,
- 300 g šampinjona,
- 100 g crnih maslina,
- 1 kašičica čili papričice (u prahu),
- pola kašičice aleve paprike,
- kuvani paradajz 300-400 ml (po ukusu),
- biber,
- so,
- vegeta,
- 1-2 kašičice šećera,
- belo vino 2.5 dl,
- 1 kašičica đumbira u prahu (može i ne mora),
- 100 g posnog sira (voditi računa da u njemu nema ni postotka mlečnog proteina ili kazeina).
Posna testenina sa morskim plodovima se priprema na sledeći način:
- Plodove mora neotkravljene sipati u činiju, naliti 2 dl belog vina, biber, so, ispasiran (ili sitno iseckan) beli luk, djumbir i ostaviti na sobnoj temperaturi da odstoji i da se otkravi do 2h.
- Sitno iseckan praziluk i crni luk prodinstati na ulju, dodati malo vegete, 0.5 dl belog vina pa kad se luk izdinsta dodati čili i aleve paprike.
- Sačekati min dok se paprika ne sjedini sa lukom pa sipati morske plodove sa sve onom vodom i marinadom u to.
- Dok se to ukrčka, šampinjone iseckati na manje komade, ne previše sitno (1/4) i na vrlo malo ulja ih izdinstati dok ne omekšaju (na taj način će ostati sočne kad se zagrizu).
- Kad se ukrčkaju plodovi mora, dodati kuvani paradajz, šampinjone, malo šećera (da bi se ubila kiselost paradajza) za kraj naseckane crne masline dodati u sos i prokrčkati još 1 min.
- Testeninu po želji (ja sam koristila široko sečene rezance) obariti sa malo soli, procediti, oprati, i sjediniti sa sosom.
- Služiti vruće, a odozgo narendati malo posnog sira po želji. Prijatno.
Recept poslala Maja Cukić
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 18 Review(s)
Testenina sa morskim plodovima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -