Posna pica sa tikvicama i crnim maslinama

241
- Advertisement -

Posna pica sa tikvicama i crnim maslinama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu picu sa tikvicama i crnim maslinama:

Za testo:

  • 2 šolje brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica suvog kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 3/4 šolje tople vode,
  • 2 kašike maslinovog ulja.

Za premazivanje:

  • 1/2 šolje posnog paradajz sosa,
  • 1 kašičica origana,
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka,
  • so i biber po ukusu.

Za nadev:

  • 2 srednje tikvice,
  • 1/2 crvene paprike,
  • 1/2 crvenog luka,
  • 1 šolja crnih maslina,
  • posni veganski sir (opcionalno),
  • sveži peršun za posipanje.

Posna pica sa tikvicama i crnim maslinama se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj činiji, pomešajte brašno, so, suvi kvasac i šećer. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje. Mešajte dok se testo ne formira. Premesite testo na poboljšanoj površini i mesite oko 5-7 minuta. Pokrijte testo i ostavite ga da odmara dok se ne udvostruči, obično oko 1 sat.
  2. U tiganju na srednje jakoj vatri, propržite crveni luk, papriku i tikvice dok ne omekšaju. Dodajte crne masline i propržite još nekoliko minuta. Začinite solju i biberom po ukusu.
  3. Pomešajte posni paradajz sos, origano, suvi bosiljak, so i biber u maloj činiji.
  4. Razvucite testo na plehu obloženom papirom za pečenje. Premažite testo pripremljenim premazom. Pospite pripremljenim povrćem i crnim maslinama. Ako želite, dodajte posni veganski sir po želji.
  5. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni Celzijusa oko 15-20 minuta, ili dok ivice ne postanu zlatno smeđe.
  6. Izvadite iz rerne, pospite svežim peršunom, iseckajte i poslužite.

 

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pica sa tikvicama i crnim maslinama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -