- Advertisement -
Sastojci za posnu picu sa tikvicama i crnim maslinama:
Za testo:
- 2 šolje brašna,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica suvog kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 3/4 šolje tople vode,
- 2 kašike maslinovog ulja.
Za premazivanje:
- 1/2 šolje posnog paradajz sosa,
- 1 kašičica origana,
- 1/2 kašičice suvog bosiljka,
- so i biber po ukusu.
Za nadev:
- 2 srednje tikvice,
- 1/2 crvene paprike,
- 1/2 crvenog luka,
- 1 šolja crnih maslina,
- posni veganski sir (opcionalno),
- sveži peršun za posipanje.
Posna pica sa tikvicama i crnim maslinama se priprema na sledeći način:
- U velikoj činiji, pomešajte brašno, so, suvi kvasac i šećer. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje. Mešajte dok se testo ne formira. Premesite testo na poboljšanoj površini i mesite oko 5-7 minuta. Pokrijte testo i ostavite ga da odmara dok se ne udvostruči, obično oko 1 sat.
- U tiganju na srednje jakoj vatri, propržite crveni luk, papriku i tikvice dok ne omekšaju. Dodajte crne masline i propržite još nekoliko minuta. Začinite solju i biberom po ukusu.
- Pomešajte posni paradajz sos, origano, suvi bosiljak, so i biber u maloj činiji.
- Razvucite testo na plehu obloženom papirom za pečenje. Premažite testo pripremljenim premazom. Pospite pripremljenim povrćem i crnim maslinama. Ako želite, dodajte posni veganski sir po želji.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni Celzijusa oko 15-20 minuta, ili dok ivice ne postanu zlatno smeđe.
- Izvadite iz rerne, pospite svežim peršunom, iseckajte i poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna pica sa tikvicama i crnim maslinama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -