Sastojak: crvena paprika
Salata od hobotnice i paprika
Sastojci za salatu od hobotnice i paprika:
1 hobotnica od 600 g,
1 crvena paprika,
1 žuta paprika,
2 šargarepe,
1 struk celera,
1 kašičica sirćeta,
80 ml maslinovog ulja,
100 ml belog vinskog sirćeta,
so.
Crvene paprike punjene krompirom
Sastojci za crvene paprike punjene krompirom:
crvene paprike 12 kom,
krompir 2 kg,
ulje 1 dl,
so,
biber,
povrtna kocka za supu,
aleva paprika, slatka+ ljuta po ukusu,
crni luk (srednje veličine), 4 glavice,
paradajz 3 kom.
16 posnih slanih pita koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu 16 najboljih posnih slanih pita. Pogledajte koje su to posne slane pite koje morate probati
Posna španska pita
Sastojci za posnu špansku pitu:
200 g posnog biljnog sira,
1 šoljica ulja,
1 šoljica brašna,
1 šoljica kukuruznog brašna,
1 prašak za pecivo,
100 g crvene paprike,
100 g zelenih maslina,
1 šoljica kisele vode,
soli po ukusu.
Postan krompir sa povrćem u rerni
Sastojci za krompir sa povrćem u rerni:
1 kg krompira,
1 crvena paprika,
1 zelena paprika,
2 glavice crnog luka,
3 šargarepe,
so,
aleva paprika,
origano,
ulje.
Punjeni krompir na vodi
Sastojci za punjeni krompir:
2 veća krompira,
1/4 šolje (ili 50 g) braon pirinča,
2 kašičice ljute aleve paprike,
3 dl supe od povrća,
250 g kuvanog, neslanog pasulja ili boranije (može iz konzerve),
pola sitno isečene crvene paprike,
izgnječeni čen belog luka,
2 kašike seckanog korijandera.
Posna čorba sa povrćem na vodi
Sastojci za posnu čorbu sa povrćem:
1 krompir,
1 šargarepa,
1 glavica crnog luka,
1 crvena paprika,
2 dl vode,
2 dl soka od paradajza,
2 kašike začina,
1 veza peršuna,
so.
Tuna bageti
Sastojci za tuna bagete:
pola baget hleba,
1 konzerva tunjevine,
nekoliko kašika paradajz pirea ili kečapa,
1 crvena paprika,
100-150 g kukuruza - iz konzerve ili kuvanog,
sir od soje,
po želji seckani mladi luk.
Posna šarena salata sa integralnim pirinčem
Sastojci za posnu šarenu salatu:
300 g integralnog pirinča,
100 g graška ili boranije,
100 g mladih tikvica,
1 zelena paprika,
1 crvena paprika,
2 šargarepe,
čen belog luka,
malo peršuna,
sok od pola limuna,
100 g kiselih krastavaca,
biber,
so.
Posne paprike punjene kukuruzom
Sastojci za posne paprike punjene kukuruzom:
4 crvene babure,
aleva paprika,
200 g kuvanog kukuruza,
30 g makarona,
malo vinskog sirćeta,
1/2 veze peršuna,
biber,
so.