Crvene paprike punjene krompirom se pripremaju na sledeći način:
Očistiti paprike od semenki i peteljke, oprati i ostaviti da se suše.
U dublju šerpu staviti luk predhodno isečen na tanka rezanca da se dinsta na ulju, naliti sa dve čaše vode i dodati krompir koji ste predhodno krupno narendali.
Sve promešate i dinstate jedno 10 min.
Polako dodajete još dve čaše vode u toku dinstanja.
Dodajte soli, bibera i kocku za supu od povrća.
Dodajte 2 kašičice aleve paprike i neprestano mešajte još jedno 2 do 3 minuta.
Sklonite sa ringle, napunite paprike, zatvorite kolutovima paradajza.
Naređajte paprike u neku šerpu dublju da se kuvaju oko 20 min.
Đuveč pleh nalijte softom gde ste dinstali paprike i gde su se kuvale paprike.
Poređajte paprike i zapecite u rerni jedno 15 do 20 minuta.
Ako volite ljuto dodajte ljutu alevu papriku, i ako volite beli luk možete i njega dodati.
Sastojci za posnu hladnu kremastu supu od krastavca:1 halapenjo zelena papričica,1 kašika vlašca,1 čen belog luka,1 krastavac,¼-½ šolje peršunovog lišća,1-2 kašike svežeg soka od limuna,1 šolja nezaslađenog sojinog mleka,¼ šolje punomasnog kokosovog mleka,¾ kašičice soli,¼ kašičice bibera,5-6 listova svežeg bosiljka + nekoliko listića za dekoraciju,1 kašika maslinovog ulja,1 kašičica integralnog susama za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više