- Advertisement -
Sastojci za punjeni krompir na vodi:
- 2 veća krompira,
- 1/4 šolje (ili 50 g) braon pirinča,
- 2 kašičice ljute aleve paprike,
- 3 dl supe od povrća,
- 250 g kuvanog, neslanog pasulja ili boranije (može iz konzerve),
- pola sitno isečene crvene paprike,
- izgnječeni čen belog luka,
- 2 kašike seckanog korijandera.
Punjeni krompir na vodi se priprema na sledeći način:
- Krompir probodite viljuškom na nekoliko mesta i pecite u rerni na 200 stepeni oko 50 minuta, dok ne omekša.
- Zatim ga izvadite i ostavite da se ohladi.
- U međuvremenu, u supi od povrća skuvajte pirinač i seckanu crvenu papriku i začinite ljutom alevom parikom.
- Kuvajte oko pola sata dok pirinač ne omekša.
- Zatim dodajte bareni pasulj (ili boraniju), kuvajte još 5 minuta i sklonite sa vatre.
- Prepolovite krompir po dužini, izdubite srednji deo i to dodajte u mešavinu pirinča, korijandera, paprike i pasulja.
- Napunite izdubljeni krompir, po želji kratko zapecite u rerni i poslužite dok je toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Punjeni krompir na vodi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -