Punjeni krompir na vodi

Punjeni krompir

Advertisement

Sastojci za punjeni krompir na vodi:

  • 2 veća krompira,
  • 1/4 šolje (ili 50 g) braon pirinča,
  • 2 kašičice ljute aleve paprike,
  • 3 dl supe od povrća,
  • 250 g kuvanog, neslanog pasulja ili boranije (može iz konzerve),
  • pola sitno isečene crvene paprike,
  • izgnječeni čen belog luka,
  • 2 kašike seckanog korijandera.

Punjeni krompir na vodi se priprema na sledeći način:

  1. Krompir probodite viljuškom na nekoliko mesta i pecite u rerni na 200 stepeni oko 50 minuta, dok ne omekša.
  2. Zatim ga izvadite i ostavite da se ohladi.
  3. U međuvremenu, u supi od povrća skuvajte pirinač i seckanu crvenu papriku i začinite ljutom alevom parikom.
  4. Kuvajte oko pola sata dok pirinač ne omekša.
  5. Zatim dodajte bareni pasulj (ili boraniju), kuvajte još 5 minuta i sklonite sa vatre.
  6. Prepolovite krompir po dužini, izdubite srednji deo i to dodajte u mešavinu pirinča, korijandera, paprike i pasulja.
  7. Napunite izdubljeni krompir, po želji kratko zapecite u rerni i poslužite dok je toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Punjeni krompir na vodi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 8 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares