Sastojak: jabukovo sirće
Najbolja posna jela na vodi
Pogledajte najbolja posna jela na vodi po našem izboru. Ovi posni recepti na vodi su za pripremu posnih jela na vodi od posnih supa i čorbi, preko posnih glavnih jela na vodi do posnih deserata na vodi.
Osvežavajuća posna salata
Sastojci za osvežavajuću posnu salatu:
250 g kuvane pšenice,
7,5 dl vode,
250 g rendanog celera,
1/2 kg nakiselih jabuka,
pola šolje iseckane sveže nane,
manja glavica sitno sečenog crnog luka.
Vinegret (preliv):
2 kašike ulja,
3 kašike jabukovog sirćeta,
2 kašike soka od jabuka,
kašika meda,
2 kašičice rendanog svežeg đumbira.
Posna čorba od kopriva na vodi
Sastojci za posnu čorbu od kopriva:
1 kg lista od kopriva,
2 l vode,
1 glavica crnog luka,
1 veza peršuna,
4 čena belog luka,
3 kašike brašna,
2 kašike biljnog začina,
1 dl jabukovog sirćeta,
so,
malo vode.
Posna krompir salata na vodi
Sastojci za posnu krompir salatu na vodi:
5-6 velikih krompira,
2 veće glavice crnog luka,
so,
jabukovo sirće.
Posna čorba od kopriva i praziluka
Sastojci za posnu čorbu od kopriva i praziluka:
500 g koprive,
3-4 praziluka,
3 kašike ulja,
4 kašike brašna,
kašika jabukovog ili vinskog sirćeta,
aleva paprika,
so.
10 posnih jela na vodi koje morate probati
Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte
Posna čorba od karfiola
Sastojci za posnu čorbu od karfiola:
1 manja glavica karfiola,
2 kašike biljnog začina,
1/3 morskog oraščića,
1/2 veze peršunovog lista,
3 kašike brašna,
jabukovo sirće ili limun,
so.
Posni majonez na tri načina
Za posni majonez potrebno je: belo vino, biber, gustin, jabukovo sirće, krompir, limun, senf, so, sojino mleko, ulje, voda
Posna seljačka salata
Sastojci za posnu seljačku salatu:
300 g pasulja,
1/2 kg kupusa,
3 glavice luka kapule,
šoljica jabukovog sirćeta,
šoljica ulja,
biber,
so.
Posni prokelj sa prelivom
Sastojci za posni prokelj sa prelivom:
750 g prokelja,
3 veće šargarepe,
3 praziluka,
2 kašike margarina,
2 kašike jabukovog sirćeta,
kašika iseckanog peršunovog lišća,
3 kašičice iseckane mirođije,
5 kašika brašna,
biber,
so.