Dimljeni tofu sa povrćem

1938
- Advertisement -

Dimljeni tofu sa povrćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za dimljeni tofu sa povrćem:

  • 1/2 manje glavice crnog luka isečenog na tračice,
  • 1 komad praziluka isečen na kolutove,
  • 1 manja šargarepa narendana,
  • par listova kupusa isečenog na tračice,
  • 1/2 pakovanja dimljenog tofua 100g,
  • 1 kašika soja sosa,
  • po 1 kašičica karija, sušenog đumbira, šećera i jabukovog sirćeta.

Dimljeni tofu sa povrćem se priprema na sledeći način:

  1. Tofu isecite na kocke.
  2. Pržite u dubljem tiganju (ili voku) 3-4 minuta, sa obe strane, tako da porumeni.
  3. Izvadite iz ulja i ostavite sa strane.
  4. U isto ulje stavite šargarepu, kupus, praziluk i luk.
  5. Pržite par 2-3 minuta mešajući, a onda dodajte soja sos, kari, đumbir, šećer i jabukovo sirće.
  6. Vratite tofu u sos i promešajte.
  7. Proverite ukus pa dodajte neki od začina po ukusu.
  8. Služite sa pirinčem ili nudlama.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Dimljeni tofu sa povrćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -