- Advertisement -
Sastojci za posni prokelj sa prelivom:
- 750 g prokelja,
- 3 veće šargarepe,
- 3 praziluka,
- 2 kašike margarina,
- 2 kašike jabukovog sirćeta,
- kašika iseckanog peršunovog lišća,
- 3 kašičice iseckane mirođije,
- 5 kašika brašna,
- biber,
- so.
Posni prokelj sa prelivom se priprema na sledeći način:
- Prokelj očistite, a šargarepu i praziluk iseckajte na malo krupnije kolutiće.
- Povrće kuvajte u slanoj vodi desetak minuta. Dobro ocedite i preručite u posudu za serviranje. Ako je potrebno začinite je sa solju i biberom.
- U tiganju otopite margarin, dodajte preostale sastojke i neprestano mešajte dok ne dobijete gust sos. Po potrebi dodajte malo vode i posolite.
- Sosom prelijte prokelj i odmah poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 4 Review(s)
Posni prokelj sa prelivom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -