Posna čorba od kopriva se priprema na sledeći način:
List koprive oprati i spustiti u kipuću vodu.
Kuvati 2-3 minuta i procediti koprivu.
Proceđenu koprivu iseckati, pa potom vratiti u vodu u kojoj se kuvala.
Sitno iseckati glavicu crnog luka i dodati u čorbu, pa začiniti brašnom razmućenim u malo vode, biljnim začinom, solju po ukusu, jabukovim sirćetom, iseckanim peršunom i belim lukom.
Sastojci za oslić sa povrćem:
600 g fileta oslića,
4 velika paradajza,
4 glavice crnog luka,
4 kašike maslinovog ulja,
2 kašike seckanog svežeg peršuna,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više