POSNA JELA SA SASTOJKOM: kopriva
Čudesni čaj od koprive
Čaj od koprive se priprema na sledeći način:
Puna supena kašika, dobro oprane i sitno iseckane koprive se prelije ključalom vodom.
Ostavi se da odstoji minut i po do dva.
Pije se mlak u malim gutljajima.
Zeljanik sa kukuruznim brašnom
Sastojci za zeljanik sa kukuruznim brašnom:
600 g kukuruznog brašna,
500 g zelja, koprive ili spanaća,
1 šolja ulja,
so,
1 prašak za pecivo.
Domaći sok od koprive
Sastojci za domaći sok od koprive:
100 vrhova koprive,
3 kg šećera,
3 l vode,
5 kesica limuntusa,
5 g konzervansa,
flašica ekstrata od kivija.
Posna čorba od kopriva
Sastojci za posnu čorbu od kopriva:
1 kg lista od kopriva,
2 l vode,
1 glavica crnog luka,
1 veza peršuna,
4 čena belog luka,
3 kašike brašna,
2 kašike biljnog začina,
1 dl jabukovog sirćeta,
so,
malo vode.
Posna čorba od kopriva i praziluka
Sastojci za posnu čorbu od kopriva i praziluka:
500 g koprive,
3-4 praziluka,
3 kašike ulja,
4 kašike brašna,
kašika jabukovog ili vinskog sirćeta,
aleva paprika,
so.
Postan pasulj sa koprivom
Sastojci za posni pasulj sa koprivom:
300 g pasulja,
kopriva,
2 suve crvene paprike,
koren paštrnaka,
kašika brašna,
veza mladog luka,
so,
mleveni biber,
aleva paprika,
peršun za dekoraciju.
10 posnih čorbi koje morate probati
Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih
Čorba od krompira i koprive
Za posnu čorbu od krompira i koprive potrebno je: 500 gr koprive, 2-3 krompira, glavica crnog luka, kašika brašna, kašika začina od povrća, beli luk u prahu, so, sok od 1/2 limuna