Zeljanik sa kukuruznim brašnom se priprema na sledeći način:
Zamesiti testo od kukuruznog brašna, praška za pecivo, vode, malo soli i ulja.
Polovinu testa sipati u uljem namazan kalup i poravnati površinski sloj.
Očišćeno zelje, koprivu ili spanać, oprati, iseckati i propržiti na zagrejanom ulju koliko je potrebno.
Po ukusu posoliti, skloniti sa ringle i odmah rasporediti po poravnatom kukuruznom testu.
Preliti drugom polovinom smese od kukuruznog brašna, poravnati i peći u zagrejanoj rerni, na umerenoj temperaturi, dok se ivice proje ne počnu odvajati od stranica kalupa.
Sastojci za posnu pitu sa pirinčem:
500 g tankih kora za pitu.
Za fil:
0,5 dl ulja,
struk praziluka,
200 g pirinča,
1 šargarepa,
50 g mariniranih pečuraka,
peršun,
biber,
so.
Za preliv:
1 dl ulja,
1 dl vode,
1/2 kesice praška za pecivo.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više