Posna pica sa koprivom se priprema na sledeći način:
Od svih sastojaka mikserom umesiti glatko elastično malo tvrđe testo i ostaviti pokriveno da stoji oko 15 min.
Uključite rernu na maksimalnu temperaturu i ostavite pleh u kojoj će se peći pica da se greje.
Listove koprive blanširajte (kuvajte) u kipućoj vodi oko 3 min.
Ocedite i smalčite mlazom hladne vode, malo ocedite od viška vode, isecite na manje komade.
Šampinjone isecite na listiće, sir izrendajte.
Kada je testo odstojalo premesite ga i na papiru za pečenje razvucite u tanki krug uz pomoć oklagije.
Preko testa rasporediti pelat (sve osim ivice kruga).
Zatim kačkavalj i preko toga rasporedite šampinjone i barenu koprivu.
Sada picu sve sa papirom prebacite na vreo pleh i tako stavite da se peče na maksimalnoj temperaturi sve dok se sir ne istopi a ivice pice ne porumene.
Kada je pica pečena iseći je na željeni broj komada.