Posna pica sa koprivom

504
- Advertisement -

Posna pica sa koprivom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu picu sa koprivom:

  • 250g brašna,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 1.5dl mlake vode.

Za nadev:

  • 400g posnog kačkavalja,
  • 200g paradajz pelata usitnjenog,
  • 100g šampinjona,
  • 100g barene koprive,
  • so, biber (po ukusu),
  • 1 kašičica bosiljka.

Posna pica sa koprivom se priprema na sledeći način:

  1. Od svih sastojaka mikserom umesiti glatko elastično malo tvrđe testo i ostaviti pokriveno da stoji oko 15 min.
  2. Uključite rernu na maksimalnu temperaturu i ostavite pleh u kojoj će se peći pica da se greje.
  3. Listove koprive blanširajte (kuvajte) u kipućoj vodi oko 3 min.
  4. Ocedite i smalčite mlazom hladne vode, malo ocedite od viška vode, isecite na manje komade.
  5. Šampinjone isecite na listiće, sir izrendajte.
  6. Kada je testo odstojalo premesite ga i na papiru za pečenje razvucite u tanki krug uz pomoć oklagije.
  7. Preko testa rasporediti pelat (sve osim ivice kruga).
  8. Zatim kačkavalj i preko toga rasporedite šampinjone i barenu koprivu.
  9. Sada picu sve sa papirom prebacite na vreo pleh i tako stavite da se peče na maksimalnoj temperaturi sve dok se sir ne istopi a ivice pice ne porumene.
  10. Kada je pica pečena iseći je na željeni broj komada.
  11. Sačekati da se malo ohladi jer će sir biti vreo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pica sa koprivom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -