Posna pica sa koprivom se priprema na sledeći način:
Od svih sastojaka mikserom umesiti glatko elastično malo tvrđe testo i ostaviti pokriveno da stoji oko 15 min.
Uključite rernu na maksimalnu temperaturu i ostavite pleh u kojoj će se peći pica da se greje.
Listove koprive blanširajte (kuvajte) u kipućoj vodi oko 3 min.
Ocedite i smalčite mlazom hladne vode, malo ocedite od viška vode, isecite na manje komade.
Šampinjone isecite na listiće, sir izrendajte.
Kada je testo odstojalo premesite ga i na papiru za pečenje razvucite u tanki krug uz pomoć oklagije.
Preko testa rasporediti pelat (sve osim ivice kruga).
Zatim kačkavalj i preko toga rasporedite šampinjone i barenu koprivu.
Sada picu sve sa papirom prebacite na vreo pleh i tako stavite da se peče na maksimalnoj temperaturi sve dok se sir ne istopi a ivice pice ne porumene.
Kada je pica pečena iseći je na željeni broj komada.
Sastojci za losos sa šljivama i krastavcem:
4 fileta lososa,
4 šljive,
veliki krastavac,
2 glavice crvenog luka,
žuta ili narandžasta paprika,
2 kašike sitno iseckanog svežeg lista peršuna,
4 kašike maslinovog ulja,
2 kašike vinskog sirćeta,
morska so
biber po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više