- Advertisement -
Sastojci za posnu picu sa koprivom:
- 250g brašna,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1/2 kašičice soli,
- 1.5dl mlake vode.
Za nadev:
- 400g posnog kačkavalja,
- 200g paradajz pelata usitnjenog,
- 100g šampinjona,
- 100g barene koprive,
- so, biber (po ukusu),
- 1 kašičica bosiljka.
Posna pica sa koprivom se priprema na sledeći način:
- Od svih sastojaka mikserom umesiti glatko elastično malo tvrđe testo i ostaviti pokriveno da stoji oko 15 min.
- Uključite rernu na maksimalnu temperaturu i ostavite pleh u kojoj će se peći pica da se greje.
- Listove koprive blanširajte (kuvajte) u kipućoj vodi oko 3 min.
- Ocedite i smalčite mlazom hladne vode, malo ocedite od viška vode, isecite na manje komade.
- Šampinjone isecite na listiće, sir izrendajte.
- Kada je testo odstojalo premesite ga i na papiru za pečenje razvucite u tanki krug uz pomoć oklagije.
- Preko testa rasporediti pelat (sve osim ivice kruga).
- Zatim kačkavalj i preko toga rasporedite šampinjone i barenu koprivu.
- Sada picu sve sa papirom prebacite na vreo pleh i tako stavite da se peče na maksimalnoj temperaturi sve dok se sir ne istopi a ivice pice ne porumene.
- Kada je pica pečena iseći je na željeni broj komada.
- Sačekati da se malo ohladi jer će sir biti vreo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posna pica sa koprivom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -