Od pripremljenih 2dl mlake vode odvojite pola pa dodajte šećer i suvi kvasac, promešajte i ostavite na toplom mestu da se kvasac aktivira i lepo zapeni.
Koprivu oprati pa staviti u supersecka (ili blender) zaedno sa maslinovim uljem i solju (po potrebi malo vode da se kopriva pretvori u pire) i sve dobro usitniti.
U posudu za mešanje sipati sve suve sastojke.
Kada se kvasac aktivirao, u posudu sa suvim sastojcima dodajte kvasac, i pire od koprive.
Sve dobro zamesiti tako da testo bude malo mekše.
Teksturu testa kontrolišete dodavanjem brašna ili vode.
Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje ili lagano je nauljite i obrašnjavite, pa stavite testo otprilike oblikovano u dimenzije posude.
Testo po želji možete posuti sa malo susama i nakon toga ostaviti na toplom mestu da raste oko 45min.
Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40-50min.
Po potrebi pred kraj pečenja (10 min pred kraj) pokriti hleb aluminijumskom folijom da po površini ne bi zagoreo.
Nakon pečenja ostaviti da se malo ohladi, pa izvaditi iz kalupa i umotati u čistu pamučnu krpu i ostaviti da se potpuno ohladi
Sastojci za paprikaš od ribe:
1 kg ribe (som ili smuđ, šaran i kečiga),
3 glavice crnog luka,
4 paprike,
5 paradajza,
1 ljuta papričica,
biljni začin,
litar i po vode,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više