Sastojak: kukuruzni skrob
Posni švarcvald puding
Sastojci za posni švarcvald puding:
500 ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili ovseno),
50 g kakao praha,
80 g šećera,
3 kašike kukuruznog skroba (gustina),
100 g crne čokolade (posne),
1 kašičica ekstrakta vanile,
150 g višanja (sveže ili iz kompota),
50 g usitnjenih oraha ili lešnika (opciono).
Posna pita sa limunom
Sastojci za posnu pitu sa limunom:
Za koru:
200 g mlevenog keksa (posnog),
100 g margarina (posnog), otopljenog.
Za fil:
250 ml kokosovog mleka,
100 g šećera,
sok i rendana kora od 2 limuna,
2 kašike kukuruznog skroba,
1 kašičica vanilin šećera.
Posni puding od višnje
Sastojci za posni puding od višnje:
500ml soka od višnje,
3 kašike šećera,
4 kašike kukuruznog skroba,
1 kašičica vanilinog ekstrakta,
200g svežih ili zamrznutih višanja (po želji).
Posni puding od banane
Sastojci za posni puding od banane:
4 zrele banane,
2 šolje bademovog mleka (ili drugog biljnog mleka),
4 kašike kukuruznog skroba (gustin),
1/4 šolje agave sirupa ili javorovog sirupa,
1 kašičica ekstrakta vanile,
prstohvat soli.
Posne njoke sa tofuom
Sastojci za posne njoke sa tofuom:
2 šolje pirea od krompira,
1 šolja brašna,
200g tofu sira,
1/4 šolje kukuruznog skroba,
so po ukusu.
Posni tofu na kineski način
Sastojci za posni tofu na kineski način:
Marinada:
400g tofu sira, čvrstog, isečenog na kocke,
3 kašike soja sosa (posnog),
1 kašika susamovog ulja,
1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera,
2 čena belog luka,
1 kašičica svežeg đumbira,
1/2 kašičice ljute tucane paprike (opciono).
Prženje:
2 kašike biljnog ulja (npr. susamovo ili ulje od kikirikija),
1 crvena paprika,
1 šargarepa,
1 šolja brokolija,
3 zelene lukovice.
Sos:
3 kašike soja sosa (posnog),
2 kašike susamovog ulja,
1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera,
1 kašika sirćeta od pirinča,
1 kašika kukuruznog skroba (opciono, za gustinu).
Posna krempita
Sastojci za posnu krempitu:
Za koru:
1 šolja brašna,
1 šolja sojinog jogurta,
1/4 šolje ulja,
1/2 šolje šećera,
1 kašičica praška za pecivo,
prstohvat soli.
Za krem:
2 šolje posnog mleka,
1/2 šolje šećera,
1/4 šolje kukuruznog skroba,
prstohvat soli,
1 kašičica vanilin šećera.
Za glazuru:
1/2 šolje šećera u prahu,
1-2 kašike soka od limuna,
seckani bademi ili orašasti plodovi za dekoraciju (opciono).
Posni karfiol sa susamom
Sastojci za posni karfiol sa susamom: 1 srednji karfiol isečen na cvetove, 1/3 pirinčanog brašna, 1 kašika kukuruznog skroba, 1 kašičica ulja, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 1/3 - 1/4 šolje vode. Za sos: 1,5 kašike susamovog ulja, 1/4 šolje soja sosa, 1 kašika vinskog sirćeta, 1 mleveni sveži đumbir, 4-5 čena mlevenog belog luka, 2-3 kašike meda, 1 kašika kukuruznog skroba, 1/4 šolje vode.