Naslovna Sastojci Kukuruzni skrob

Sastojak: kukuruzni skrob

Posni tofu na kineski način

Posni tofu na kineski način

Sastojci za posni tofu na kineski način: Marinada: 400g tofu sira, čvrstog, isečenog na kocke, 3 kašike soja sosa (posnog), 1 kašika susamovog ulja, 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera, 2 čena belog luka, 1 kašičica svežeg đumbira, 1/2 kašičice ljute tucane paprike (opciono). Prženje: 2 kašike biljnog ulja (npr. susamovo ili ulje od kikirikija), 1 crvena paprika,  1 šargarepa,  1 šolja brokolija, 3 zelene lukovice. Sos: 3 kašike soja sosa (posnog), 2 kašike susamovog ulja, 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera, 1 kašika sirćeta od pirinča, 1 kašika kukuruznog skroba (opciono, za gustinu).
Posna krempita

Posna krempita

Sastojci za posnu krempitu: Za koru: 1 šolja brašna, 1 šolja sojinog jogurta, 1/4 šolje ulja, 1/2 šolje šećera, 1 kašičica praška za pecivo, prstohvat soli. Za krem: 2 šolje posnog mleka, 1/2 šolje šećera, 1/4 šolje kukuruznog skroba, prstohvat soli, 1 kašičica vanilin šećera. Za glazuru: 1/2 šolje šećera u prahu, 1-2 kašike soka od limuna, seckani bademi ili orašasti plodovi za dekoraciju (opciono).
Karfiol sa susamom

Posni karfiol sa susamom

Sastojci za posni karfiol sa susamom: 1 srednji karfiol isečen na cvetove, 1/3 pirinčanog brašna, 1 kašika kukuruznog skroba, 1 kašičica ulja, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 1/3 - 1/4 šolje vode. Za sos: 1,5 kašike susamovog ulja, 1/4 šolje soja sosa, 1 kašika vinskog sirćeta, 1 mleveni sveži đumbir, 4-5 čena mlevenog belog luka, 2-3 kašike meda, 1 kašika kukuruznog skroba, 1/4 šolje vode.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -