Posna krempita

910
- Advertisement -

Posna krempita

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu krempitu:

Za koru:

  • 1 šolja brašna,
  • 1 šolja sojinog jogurta,
  • 1/4 šolje ulja,
  • 1/2 šolje šećera,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • prstohvat soli.

Za krem:

  • 2 šolje posnog mleka,
  • 1/2 šolje šećera,
  • 1/4 šolje kukuruznog skroba,
  • prstohvat soli,
  • 1 kašičica vanilin šećera.

Za glazuru:

  • 1/2 šolje šećera u prahu,
  • 1-2 kašike soka od limuna,
  • seckani bademi ili orašasti plodovi za dekoraciju (opciono).

Posna krempita se priprema na sledeći način:

  1. U posudi, pomešajte brašno, sojin jogurt, ulje, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  2. Dobro izmešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  3. Prelijte smesu u podmazanu posudu za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok kora ne postane zlatno smeđa.
  4. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.
  5. U šerpici, pomešajte posno mleko, šećer, kukuruzni skrob, so i vanilin šećer.
  6. Kuvajte na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući, dok smesa ne postane gusta i kremasta.
  7. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi, a zatim prelijte preko ohlađene kore.
  8. Pomešajte šećer u prahu sa sokom od limuna dok ne dobijete glatku glazuru.
  9. Prelijte glazuru preko krema na kori.
  10. Pospite seckanim bademima ili orašastim plodovima po vrhu, ako želite.
  11. Ostavite u frižideru nekoliko sati ili preko noći da se krempita stegne.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna krempita
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -