- Advertisement -
Sastojci za posni karfiol sa susamom:
- 1 srednji karfiol isečen na cvetove,
- 1/3 pirinčanog brašna,
- 1 kašika kukuruznog skroba,
- 1 kašičica ulja,
- 1/2 kašičice belog luka u prahu,
- 1/3 – 1/4 šolje vode.
Za sos:
- 1,5 kašike susamovog ulja,
- 1/4 šolje soja sosa,
- 1 kašika vinskog sirćeta,
- 1 mleveni sveži đumbir,
- 4-5 čena mlevenog belog luka,
- 2-3 kašike meda,
- 1 kašika kukuruznog skroba,
- 1/4 šolje vode.
Posni karfiol sa susamom se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200 stepeni.
- Pleh obložite folijom ili papirom za pečenje.
- U maloj činiji umutite pirinčano brašno, kukuruzni skrob, ulje, beli luk u prahu, i vodu da dobijete glatku gustu smesu.
- Ovom smesom premažite cvetove karfiola i naređajte ih u prethodno pripremljen pleh.
- Pecite 20-25 minuta, da se ne prekuva već da zadrži hrskavu teksturu.
- Sos pripremite tako sto ćete u tiganju pomešati susamovo ulje, soja sos, vinsko sirće, đumbir i belu luk, i kuvati 5-6 minuta.
- U maloj činiji pomešati kukuruzni skrob i vodu i dodati u sos koji se kuva.
- Skinite sa vatre i dodajte med u sos.
- Probajte i prilagodite začinima.
- Kada je karfiol gotov prelijte ga sosom i ukrasite susamom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni karfiol sa susamom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -