Posni karfiol sa susamom

2196
- Advertisement -

Posni karfiol sa susamom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni karfiol sa susamom:

  • 1 srednji karfiol isečen na cvetove,
  • 1/3 pirinčanog brašna,
  • 1 kašika kukuruznog skroba,
  • 1 kašičica ulja,
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu,
  • 1/3 – 1/4 šolje vode.

Za sos:

  • 1,5 kašike susamovog ulja,
  • 1/4 šolje soja sosa,
  • 1 kašika vinskog sirćeta,
  • 1 mleveni sveži đumbir,
  • 4-5 čena mlevenog belog luka,
  • 2-3 kašike meda,
  • 1 kašika kukuruznog skroba,
  • 1/4 šolje vode.

Posni karfiol sa susamom se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
  2. Pleh obložite folijom ili papirom za pečenje.
  3. U maloj činiji umutite pirinčano brašno, kukuruzni skrob, ulje, beli luk u prahu, i vodu da dobijete glatku gustu smesu.
  4. Ovom smesom premažite cvetove karfiola i naređajte ih u prethodno pripremljen pleh.
  5. Pecite 20-25 minuta, da se ne prekuva već da zadrži hrskavu teksturu.
  6. Sos pripremite tako sto ćete u tiganju pomešati susamovo ulje, soja sos, vinsko sirće, đumbir i belu luk, i kuvati 5-6 minuta.
  7. U maloj činiji pomešati kukuruzni skrob i vodu i dodati u sos koji se kuva.
  8. Skinite sa vatre i dodajte med u sos.
  9. Probajte i prilagodite začinima.
  10. Kada je karfiol gotov prelijte ga sosom i ukrasite susamom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni karfiol sa susamom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -