- Advertisement -
Sastojci za posne njoke sa tofuom:
- 2 šolje pirea od krompira,
- 1 šolja brašna,
- 200g tofu sira,
- 1/4 šolje kukuruznog skroba,
- so po ukusu.
Posne njoke sa tofuom se pripremaju na sledeći način:
- U velikoj posudi pomešajte pire od krompira, brašno i so dok ne dobijete glatko testo.
- Na radnoj površini posutoj kukuruznim skrobom razvucite testo u valjak debljine oko 2 cm.
- Secite testo na male komade, dužine oko 2 cm.
- Tofu sir isecite na male kockice.
- U velikom loncu proključalu vodu posolite i dodajte komade testa.
- Kuvajte njoke dok ne isplivaju na površinu, oko 2-3 minuta.
- Skuvane njoke procedite i stavite ih u posudu sa hladnom vodom da se zaustavi kuvanje.
- U tiganju zagrejte malo vode i dodajte kockice tofua. Dinstajte dok ne postanu zlatno smeđe.
- Servirajte njoke sa dinstanim tofuom i po želji dodajte neki posni preliv.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne njoke sa tofuom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -