Posne njoke sa tofuom

1915
- Advertisement -

Posne njoke sa tofuom

Advertisements

Sastojci za posne njoke sa tofuom:

  • 2 šolje pirea od krompira,
  • 1 šolja brašna,
  • 200g tofu sira,
  • 1/4 šolje kukuruznog skroba,
  • so po ukusu.

Posne njoke sa tofuom se pripremaju na sledeći način:

  1. U velikoj posudi pomešajte pire od krompira, brašno i so dok ne dobijete glatko testo.
  2. Na radnoj površini posutoj kukuruznim skrobom razvucite testo u valjak debljine oko 2 cm.
  3. Secite testo na male komade, dužine oko 2 cm.
  4. Tofu sir isecite na male kockice.
  5. U velikom loncu proključalu vodu posolite i dodajte komade testa.
  6. Kuvajte njoke dok ne isplivaju na površinu, oko 2-3 minuta.
  7. Skuvane njoke procedite i stavite ih u posudu sa hladnom vodom da se zaustavi kuvanje.
  8. U tiganju zagrejte malo vode i dodajte kockice tofua. Dinstajte dok ne postanu zlatno smeđe.
  9. Servirajte njoke sa dinstanim tofuom i po želji dodajte neki posni preliv.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne njoke sa tofuom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -