Naslovna Sastojci Med

Sastojak: med

Posni puding sa čija semenkama

Posni puding sa čija semenkama

Sastojci za posni puding sa čija semenkama:250ml biljnog mleka,1/4 šolje čija semena,1 kašika kakaa,2 kašike rogača,2 kašike meda.
Posni medenjaci za oslikavanje

Posni medenjaci za oslikavanje

Sastojci za posne medenjake za oslikavanje:40g šećera,35ml vode,35g margarina,1 kašika meda,135g oštrog brašna,1/2 kašičice đumbira u prahu,1 prstohvat (oko četvrt kašičice) sode bikarbone,1 prstohvat praška za pecivo.Za glazuru:45g šećera u prahu,2 kašičice limunovog soka,1 kašičica meda.
Posna Saragli baklava

Posna Saragli baklava

Sastojci za posnu Saragli baklavu:500g kora,oko 300-350g margarina,400g oraha (mleveni),3 velike kašičice kristal šećera.Za šerbet:700ml vode,800g kristal šećera,40g meda,pola limunovog soka.
Posna žito torta

Posna žito torta

Sastojci za posnu žito tortu:250g meda,pola flaše piva,200g šećera,300g brašna,1 kesica sode bikarbone.Za fil:300g oraha,300g šećera,150g mlevenog žita,2 vanilin šećera,malo struganog oraščića.
Twix čokoladice bez šećera i glutena

Posne Twix čokoladice bez šećera i glutena

Sastojci za Twix čokoladice bez šećera i glutena:Za biskvitni deo:50g ovsenog brašna,35g bademovog brašna,65ml meda,3 kašičice kikiriki putera.Za karamel deo:65ml javorovog sirupa ili meda,60g kikiriki putera,1 kašicica kokosovog ulja,aroma vanile.Čokoladna glazura:80g čokolade+ 2 kašičice kokosovog ulja. 
Salata od spanaća sa senf dresingom

Posna salata od spanaća sa senf dresingom

Sastojci za posnu salatu od spanaća sa senf dresingom: 1/2 pakovanja baby spanaća oko 60g, 1/2 konzerve belog pasulja oko 100g, šaka pečenog kikirikija oko 30g, 3-4 čeri paradajza, za dresing: 1 kašičica senfa, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika jabukovog sirćeta, 1 kašičica meda, 1 kašičica soli.
Posni čizkejk sa bundevom

Posni čizkejk sa bundevom

Sastojci za posni čizkejk sa bundevom: Za koru: 120g grubo mlevenih oraha, 50g mlevenog maka, 1 kašika kakao praha, 100g meda, 2 kašike kokosovog ulja, 50g posne čokolade.
Sirova torta sa šargarepom

Posna sirova torta sa šargarepom

Sastojci za posnu sirovu tortu sa šargarepom: 100g urmi bez koštica (potopiti u vrelu vodu dok ne omekšaju, otprilike 20 minuta), 300g suvih kajsija (potopiti u vrelu vodu dok ne omekšaju), 500g oljuštene i narendane šargarepe, 120 – 150g kokosovog brašna (ili mlevena heljda, orasi…), 1 kašičica burbon vanile, 1/2 kašičice cimeta, 1 kašika mlevene ljuske psilijuma (može i bez), 100 ml rastopljenog kokosovog ulja, 5 – 10 kašika meda (najbolje po ukusu zasladiti).
Posni trouglići sa ajvarom

Posni trouglići sa ajvarom

Sastojci za posne trougliće sa ajvarom: 200g pšeničnog brašna, 100g belog kukuruznog brašna, 1/2 kockice kvasca - 20g, 1 kašičica meda, 2 kašičice soli, 100ml maslinovog ulja , 1/2 kesice praška za pecivo,nekoliko kapi jabukovog sirćeta, malo obične vode - za kvasac, 200ml kisele vode - treba vam toliko vode da testo bude nelepljivo i meko. 
Karfiol sa susamom

Posni karfiol sa susamom

Sastojci za posni karfiol sa susamom: 1 srednji karfiol isečen na cvetove, 1/3 pirinčanog brašna, 1 kašika kukuruznog skroba, 1 kašičica ulja, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 1/3 - 1/4 šolje vode. Za sos: 1,5 kašike susamovog ulja, 1/4 šolje soja sosa, 1 kašika vinskog sirćeta, 1 mleveni sveži đumbir, 4-5 čena mlevenog belog luka, 2-3 kašike meda, 1 kašika kukuruznog skroba, 1/4 šolje vode.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -