Posni rezanci sa makom

3836
- Advertisement -

Posni rezanci sa makom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne rezance sa makom:

  •  500g širokih posnih rezanaca,
  • 150g mlevenog maka,
  • 1dl vode,
  • 100g posnog margarina,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 3 kašike meda ili 100-150g šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • voda za kuvanje rezanaca.

Posni rezanci sa makom se pripremaju na sledeći način:

  1. Rezance staviti u 4 litre proključale vode da se kuvaju.
  2. Vodu treba posoliti.
  3. Skuvane procediti i isprati ispod mlaza hladne vode.
  4. U međuvremenu dok su se rezanci kuvali spremiti mak.
  5. U jednu šerpicu staviti vodu i vanilin šećer.
  6. Kada prokuva dodati mak i kratko krčkati, par sekundi.
  7. Skloniti sa šporeta i umešati med. Ako stavljate šećer njega odmah dodajte kad i vanilin da se rastopi u vodi.
  8. U drugu širu posudu rastopiti margarin i na njega istresti rezance.
  9. Krčkati uz mešanje oko jedan minut i skloniti sa šporeta.
  10. Umešati mak i poslužiti dok su topli uz đem koji vam je omiljeni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni rezanci sa makom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)
- Advertisement -