- Advertisement -
Sastojci za posne rezance sa makom:
- 500g širokih posnih rezanaca,
- 150g mlevenog maka,
- 1dl vode,
- 100g posnog margarina,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 3 kašike meda ili 100-150g šećera,
- 1 kašičica soli,
- voda za kuvanje rezanaca.
Posni rezanci sa makom se pripremaju na sledeći način:
- Rezance staviti u 4 litre proključale vode da se kuvaju.
- Vodu treba posoliti.
- Skuvane procediti i isprati ispod mlaza hladne vode.
- U međuvremenu dok su se rezanci kuvali spremiti mak.
- U jednu šerpicu staviti vodu i vanilin šećer.
- Kada prokuva dodati mak i kratko krčkati, par sekundi.
- Skloniti sa šporeta i umešati med. Ako stavljate šećer njega odmah dodajte kad i vanilin da se rastopi u vodi.
- U drugu širu posudu rastopiti margarin i na njega istresti rezance.
- Krčkati uz mešanje oko jedan minut i skloniti sa šporeta.
- Umešati mak i poslužiti dok su topli uz đem koji vam je omiljeni.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni rezanci sa makom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -