Sastojak: med
Hrskava poslastica sa medom i šljivama
Sastojci za hrskavu poslasticu sa medom i šljivama:
500 g šljiva,
300 g meda,
25 g margarina,
15 kašika kukuruznih pahuljica,
5 šolja brašna,
5 kašičica cimeta,
5 kašika šećera,
2 kašike listića badema.
Salata sa šampinjonima
Potrebno je:
250 g šampinjona,
2 glavice zelene salate,
200 g sira od soje,
3 kašike maslinovog ulja,
50 g integralnog pirinča,
4 struka...
Posne kuglice od čokolade
Sastojci za posne kuglice od čokolade:
250 g čokolade,
100 g badema,
2 kašike šećera,
2 kašike meda,
5 kašika ruma,
100 g posne čokolade.
Bakini medenjaci
Sastojci za bakine medenjake: 250 g meda, 250 g posnog margarina, 120 g šećera, 120 g mlevenih oraha ili badema, 1/2 kg brašna, 1/2 kesice praška za pecivo
Posni medenjaci sa bademom
Sastojci za posne medenjake sa bademom:
100 g mlevenih badema,
200 g mlevenog keksa,
100 g margarina,
6 kašika meda.
Kuvano vino sa voćem
Sastojci za kuvano vino sa voćem:
1,5 dl crvenog vina,
1,5 dl svežeg soka od pomorandže,
1,5 supena kašika meda,
štapić cimeta,
2 karanfilića,
1 kruška (oljuštena, bez semenki i presečena na pola),
4 suve smokve,
12 suvih kajsija,
1 jabuka očišćena i isečena na kriške.
Posni medeni kolač
Sastojci za posni medeni kolač:
300 g šećera,
malo sode bikarbone,
50 g mlevenih oraha,
karanfilić i cimet,
200 g brašna,
sok i kora od limuna,
2 kašike meda,
štapić vanile.
Posni hleb sa začinima
Sastojci za posni hleb sa začinima:
200 g pšeničnog integralnog ili kukuruznog brašna,
200 g integralnog ražanog brašna,
1/2 paketa svežeg kvasca,
kašičica meda,
malo soli,
kašičica kima,
kašičica seckanog peršuna i celera,
kašičica osušene nane,
1/2 kašičice origana,
malo majčine dušice.
Doboš torta
Sastojci za posnu doboš tortu:
Kore:
150 g šećera u prahu,
250 g brašna,
1/2 kašičice sode bikarbone,
3 šoljice meda,
3 šoljice kisele vode.
Fil:
200 g kristal šećera,
250 g mlevenih oraha,
3 štangle rastopljene čokolade,
1 kesica vanilin šećera.
Roze fondan:
200 g šećera u prahu,
ekstrat od maline.
Posna rozen torta
Sastojci za posnu rozen tortu:
Kore:
100 g meda,
150 g šećera,
20 kašika brašna,
3 šoljice ulja,
5 šoljica kisele vode,
1 kašičica sode bikarbone.
Fil:
250 g šećera,
2 šoljice vode,
2 kašike kakaoa,
2 kesice vanilin šećera,
300 g mlevenih oraha.
Glazura:
200 g šećera u prahu,
2 kašike prokuvale vode,
ekstrat od malina, višnje ili jagode.