Posna krem torta

Krem torta

Advertisement

Sastojci za posnu krem tortu:

  • 150 g posnog keksa,
  • 100 g badema,
  • 75 g posnog margarina,
  • kremfiks,
  • 175 g posne crne čokolade,
  • 400 g biljne pavlake,
  • 150 ml sojinog jogurta,
  • 400 g posnog krem sira,
  • 75 g meda,
  • 2 kašike šećera,
  • kesica vanilin šećera,
  • 3 kašike listića badema.

Posna krem torta se priprema na sledeći način:

  1. Keks stavite u plastičnu kesu i izmrvite oklagijom.
  2. Na umerenoj temperaturi zagrejte margarin, dodajte izdrobljen keks, promešajte, stavite u kalup obložen masnim papirom, pritisnite kašikom i ohladite 60 minuta.
  3. Bademe krupno iseckajte i ispržite u teflonskom tiganju.
  4. Mikserom umutite pavlaku, umešajte krem sir, jogurt, med, šećer, vanilu, kremfiks i promešajte, a zatim dodajte 100 g krupno seckane čokolade.
  5. Kremom nafilujte koru i ostavite da odstoji tokom noći u frižideru.
  6. Ostatak čokolade otopite na pari, malo ohladite, ukrasite tortu i pospite listićima badema.

Recept poslala Dragana

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna krem torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
21star1stargraygraygray Na osnovu 22 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares